keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Tässä hetkessä tulevaisuudessa

Tänään on se suuri päivä, kun tulevaisuus kohtaa nykyajan. Back to the Future -elokuvassa matkustettiin vuodesta 1985 kolmenkymmenen vuoden päähän, eli täsmälleen tähän päivään. Facebook -sivuni on ollut jo viikon verran tulvillaan videoita ja vertailuita siitä, mitkä asiat elokuvassa ennustettiin oikein. Ja paljonhan niitä olikin. Joissain asioissa olemme tosin menneet jo astetta pidemmälle, toiset odottavat vielä tarvittavaa teknologiaa ja kolmansien kohdalla on todettu, että saatamme tulla ilmankin toimeen.

Vuonna 1985 olin kaksivuotias eikä minulla ollut vielä suurempia suunnitelmia vuoden 2015 varalle. Tuskinpa olisin osannut ennustaa, että asustelen nykyään Kaliforniassa, kirjoittelen blogia läppärillä ja napsin kuvia älypuhelimella samalla kun video-chattailen Suomeen. Vuonna 85 meillä oli televisio, jonka kanavat vaihdettiin kävelemällä television luo ja lankapuhelin, joka saattoi vielä hyvinkin olla kieritettävää mallia. Tämä riitti hyvin, kun emme osanneet muutakaan kaivata.

Mutta toisin on nykyään. Teknologia on edistynyt aivan mielettömiä harppauksia, eikä menneisyyteen ole enää paluuta. Vaikka minusta meillä onkin jo kaikki tarvittava (paitsi teleportaatiolaite), en epäile hetkeäkään, etteikö nykyinen varustetaso tuntuisi taas 30 vuoden päästä aivan yhtä olemattomalta kuin tämän hetkinen tyylitajummekin.

Arvostan suuresti kaikkia innovatiivisia unelmoijia ja toteuttajia. Minä en olisi osannut edes nähdä unta tekstarista, wifistä nyt puhumattakaan. Minulla ei ole hajuakaan, miltä maailma näyttää kymmenen tai kolmenkymmenen vuoden kuluttua, mutta otan kyllä ilolla vastaan uusia keksintöjä, jotka helpottavat elämääni.

Keksijäksi tai tiedenaiseksi minusta ei siis ole, mutta yhden asian olen kyllä tässä viikon aikana oivaltanut. Jos haluat tahkota elokuvallasi rahaa vielä tulevaisuudessakin, sijoita osa elokuvan tapahtumista kirjaimellisesti tulevaisuuteen. Mielellään täsmälleen siihen vuoteen/päivään, jolloin luulet tarvitsevasi hieman lisätuloja.

Autot eivät lennä, mutta joutsenellakin pääsee

Ja kyllä, mekin katsoimme tänä iltana Back to the Future- elokuvan kakkososan. Luojan kiitos vaate-ennusteet eivät pitäneet paikkaansa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti