sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Omenapiirakkareissu

Reilun tunnin ajomatkan päässä San Diegosta sijaitseva vuoristokylä, Julian, on syksyisen road tripin ykköskohde. Julian on kuuluisa omenatiloistaan, omenapiirakoistaan ja historiallisesta keskustastaan.

Kauniina lokakuisena sunnuntaina pikkuinen kyläpahanen oli tietenkin täynnä populaa. Meillä kävi kuitenkin tuuri ja löysimme parkkipaikan pääkadun alkupisteestä. Kävimme laittamassa heti ensitöiksemme nimet Julian Bakery & Cafen odotuslistalle ja kerkisimme kiertämään keskustan kertaalleen lounaspöytää odotellessa. Lounas oli ihan OK, mutta ravintolavalintamme varsinainen syy odottelee vielä jääkaapissa illan herkutteluhetkeä. Omppupiirakka ja vaniljajätski on combo, jossa maistuu syksy ja lapsuus. Pakko saada ainakin kerran vuodessa!

Julian oli symppis, mutta loppupeleissä aika nopeasti kierretty, jos ei halua piipahtaa jokaisessa täpötäydessä turistikaupassa tai poimia omenoita kotiinviemisiksi. Julianiakin upeampi oli tällä kertaa itse matka. Mutkittelevan 79-tien varrelle mahtui toinen toistaan upeampia maisemia, joita oli ihan pakko pysähtyä myös kuvaamaan silloin kuin tilanne sen salli.
Tie oli kapea, mutkitteleva ja kumpuileva, joten pysähtyminen oli mahdollista vain levikkeiden kohdalla. Jos olet helposti matkapahoinvoinnista kärsivää sorttia (niin kuin minä), suosittelen lämpimästi kuskiksi lupautumista. Ei tullut paha olo, sillä katse pysyi visusti tiessä.

79-tien varrelta löytyy myös Cuyamaca Lake ja Cuyamaca State Park. Olimme alunperin ajatelleet liittää retkeemme pienen haikin, mutta jätimme sen toiseen kertaan ja tyydyimme ihastelemaan järvenrantamaisemia. Eivätkä nekään tuottaneet pettymystä. Minne tahansa päänsä käänsi, oli vastassa jotain kaunista.Jotkut puut muistavat täälläkin, että nyt on syksy

Tätä päiväreissua voin siis suositella lämpimästi kaikille San Diegon reissaajille, joilla on aikaa ja haluja nähdä muutakin kuin San Diego. Julianiin pääsee nopeiten 8E- ja 79N -teitä seuraamalla. Takaisin voi tulla joko samaa reittiä tai ajaa lenksun pohjoisen kautta 78- ja 15S -teitä pitkin. Ellei sitten jatka samantien aavikolle Anza-Borrego Desert State Parkiin.

Nyt on siis harjoiteltu road trippailua, jotta osataan ottaa ensi viikolla kaikki irti itärannikon syksystä. Yhtä virhettä en aio ainakaan toistaa: Kamerasta loppui nimittäin aamulla akku ja jouduin tyytymään puhelinkuviin. Mutta hei, onneksi asutaan lähellä! Hyvä syy käydä Julianissa uudelleenkin.

4 kommenttia:

 1. Julianiin pääsee myös Powayn ja Ramonan kautta. Tämän reitin varteen jää mm. Santa Ysabel ja Julian CIder Mill.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eli 78-tiekö,eikö? Ramonassa ja Powayssa on tullut ajeltua haikkireissuilla ja on kyllä todella kaunista sielläkin. Tänään ajeltiin samaa reittiä mennen tullen, koska mennessä ei juurikaan pysähdeltyä ja bongattiin monta hyvää valokuvauspakkaa, jotka haluttiin käydä katsastamassa. Ja onhan tuo 79-tie täältä Normal Heightsilta katsottuna huomattavasti lyhyempikin. Mutta jos on San Diegossa vain käymässä, kannattaa varmasti ajaa yhtä tietä Julianiin ja tulla toista pois.

   Poista
 2. Hei Veera! Kiitos vinkistä. :) Vietimme juuri lähestulkoon täydellisen loman San Diegossa, ja kävimme Julianissakin. Menomatkalla aloitimme aamupalalla La Mesassa ja matkan varrella teimme kävelylenkin Cuyamacan alueella vanhan kultakaivoksen ympäristössä. Itse Julianissa omenapiirakka jäi yllättävää kyllä väliin, mutta kiersimme aina yhtä eklektiset ja kiinnostavat pikkuisten kaupunkien museot. Takaisin ajoimme juurikin HWY 78:a.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, että tästä oli hyötyä! Saatan olla vähän puolueellinen, mutta San Diegossa on kyllä kaikki edellytyksen täydellisen loman viettoon :D.

   Poista