lauantai 27. kesäkuuta 2015

Vastakohtia Pittsburghissa

Heräsimme yöllä kummaan ääneen. Ensin luulimme, että sadettajat menivät päälle (California kids), mutta muistimme sitten, missä olemme ja totesimme, että veden äänen täytyi kulkeutua korviimme "mökkimme" edessä virtaavasta koskesta. Mökissä oli säkkipimeää - niin pimeää, että huolestuin hetketkeksi näkökykyni puolesta (city kids). Kompuroin kuitenkin sen verran ylös, että löysin valokatkaisijan ja ymmärsin vihdoin, että ulkona satoi kaatamalla.

Sade on jatkunut taukoamattomana koko aamun ja säätiedotuksen mukaan samaa on luvassa myöhäiseen iltaan saakka. Koska eilispäivä oli upean kaunis, ei sade harmita minua pätkääkään. Loistava tekosyy editoida kuvia, lukea, kuunnella country-musiikkia, jutustella, pelailla sekä istuskella katetulla kuistilla ja ihastella luonnon vihreyttä. 

Pennsylvania on täynnä kiehtovia vastakohtia. Ennen maaseudun vihreyteen saapumista vietimme päivän Pittsburghissa, jonka kauneus saattaa jakaa mielipiteitä. Olen käynyt Pittsburghissa kerran aiemmin ja ihastuin jo silloin kaupungin ränsistyneeseen charmiin ja urbaaniin kauneuteen. Pittsburghissa rinnastuvat vanha ja uusi - ränsistynyt ja siloteltu - köyhyys ja trendikkyys. Välillä on vaikea erottaa, milloin kyse on valinnasta ja milloin pakosta. 


Täyden kympin lounas Gaucho Parrilla Argentina -ranvintolassa. Suosittelen! Illallinen Bar Marco ravintolassa oli 10+, vaikka kuvia ei tullutkaan otettua

Paikallinen roundabout brewery

Pehmonallepainajaisia


Paikallista siideriä maisteluravintolassa, joka näytti ulkoapäin tavalliselta kodilta


Point State Park hotellimme edustalla

Torstain auringonlasku strip district -alueelta katsottuna

Päivä Pittsburghissa oli huonosta säästä huolimatta täynnä hyviä valintoja ja onnenkantamoisia. Kävelimme Point State Parkin lähestöllä sijaitsevalta hotellilta art ja strip districtien kautta Butler streetia seuraille 52nd st asti ja lopulta myöskin takaisin. Matkalle mahtui jos mitä ihmeteltävää ja maisteltavaa ja ilmeisesti aika monta mailiakin, sillä sandaalini hajosivat iloisesti napsahtaen noin mailin päässä hotellistamme. Loppumatkan kävelin siis kuin hevonen.

Tapahtumarikas päivä yhdistettynä edellisen yön kolmen tunnin lentokoneuniin takasi sen, että nukahdimme pehmoiseen hotellisänkyyn kesken lauseen - onnellinen hymy huulillamme. Kiitos Pittsburgh - olit juuri niin ihana kuin muistinkin!

P.S. Metsän keskellä on wifi, muttei matkapuhelinverkkoa. Teknologia... ei sitä pääse pakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti