lauantai 20. kesäkuuta 2015

Curb appeal

Omaa kotia metsästäessämme sisäistin, kuinka suuri merkitys on sillä, miltä talo ja naapurusto näyttävät kadulta katsoessa. Englanniksi tätä näkymää kutsutaan curb appeal:ksi.

Ostajana pihojen ja ulkosivujen siisteys kertoo minulle naapurustosta. Jos kotia arvostetaan, pidetään siitä myös todennäköisesti hyvää huolta. En kaipaa millilleen saman pituista nurmikkoa tai virheetöntä julkisivua, mutta suotavaa olisi, ettei naapuruston pihoja ole kuorrutettu romulla ja ympäröity piikkilanka-aidalla.

Minua viehättävät kaikkein eniten talot ja naapurustot, jotka ovat hyvinhoidettuja mutta persoonallisia. En pidä cookie cutter -naapurustoista, joissa jokainen talo on toisensa kopio, vaan nautin enemmän hienostuneesta sillisalaatista. San Diego sopii minulle siis kuin nakutettu, sillä täältä löytyy taloja joka lähtöön. Samalla kadunpätkällä saattaa hyvinkin hengailla sulassa espanjanlaishenkisiä taloja punaisine tiilikattoineen, pieni vaaleanpunainen mökki, moderni betonilaatikko ja vanhanajan puu-unelma.
Ocean Beachin talotarjontaa

Kaliforniassa hämmentävän monet ihan tavallisetkin perheet ulkoistavat pihojensa kunnossapidon ja palkkaavat hommaan (useimmiten meksikolaisen) landscaping firman. Meidänkin etupihamme on aina tiptop kunnossa, sillä sen kunnossapito kuuluu vuokraamme. Takapihamme  kuivankäppyrä viidakko onkin sitten ihan oma lukunsa... Ei siis kannata tulla kurkkimaan aidanraosta.

Näin meidän naapurustossa selitellään hekentynyttä curb appealia

Ihkaoman kodin (siis kimppakoti pankin kanssa) toteutuminen alkaa nyt näyttämään aika varmalta. Kuntotarkastuksen perusteella asunnosta ei löytynyt juuri rikkinäistä ovikelloa kummempaa ja markkina-arvokin kilahti kohdilleen myyntihinnan kanssa. Ohjelmassa on siis loppukiri dokumenttien lukemisen ja lippulappusten täyttämisen kanssa, jotta saamme kaiken mahdollisen sumplittua ennen keskiviikkona starttaavaa lomaa. Metsän keskellä ei ole wifiä ja hyvä niin. Docusign on tullut hyvin tutuksi ja due diligence on uusi lempparisanani. Loma tulee enemmän kuin tarpeeseen.

4 kommenttia:

 1. Luin taas parin viikon postaukset putkeen. Siellä menee siis oikein kivasti, kun kohta on oma koti ja kaikkea :) mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva kun kerkisit lukemaan! Kiitos, kolme päivää ja sitten loma, loma, loma!

   Poista
 2. Hienoja kuulumisia täällä :) Ihanaa saada ihan ikioma koti, onnea sille!
  Oikein antoisaa lomaa teille myös!

  VastaaPoista