keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Parkkikiemurat

Aina välillä keskiviikkoisin minulle kasvaa pirunsarvet ja viihdytän itseäni katselemalla viikosta toiseen toistuvaa parkkihärdelliä. Ocean Beachin pääkadulla, Newport Avenuella, järjestetään joka keskiviikko farmer's market, minkä vuoksi katu suljetaan klo 14:30 ja jäljelle jääneet autot hinataan parempaan talteen.

Uskokaa pois, kadulta löytyy joka viikko hinattavia autoja ja joka viikko jostain syöksähtää myös mattimyöhäisiä auton omistajia, jotka käyvät hinausmiesten ja poliisien kanssa villejä neuvotteluita autojensa kohtalosta. Viatonta ohikulkijaa tämä naurattaa, mutta jos kyseessä olisi oma autoni, pistäisin minäkin kaikkeni peliin autoni pelastaakseni.

Noin niinkuin yleistäen USA:ssa kannattaa olla tarkkana sen suhteen, mihin autonsa parkkeeraa. Portsmouthissa totuimme parkkipirkkoarmeijaan, joka lätkäisee autoosi sakkolapun sillä sekunnilla, kun mittarista loppuu aika. Kerran parkkeerasimme automme maksulliselle paikalle kaksi minuuttia ennen kun se muuttui ilmaiseksi. Yllätyimme suuresti, kun tuulilasista löytyi palatessamme sakkolappu. Viime viikolla kuulin, että Portsmouthin poliisi on palkannut Miamin tunnetuimman huumepoliisin kaupungin uudeksi parkkipomoksi. Jep, en yhtään ihmettele. Sen verran vakavasti parkkiasiat otetaan yksityisautoilun luvatussa maassa.

Vaikka Portsmouth onkin aivan oma lukunsa, ei täällä San Diegossakaan kannata parkkeerata sääntöjä vastaan. Parkkisakko on meinaan moninkertainen New Hampshiren hintoihin verrattuna ja lähes joka tontilla uhataan hinata sääntöjen uhmaajat jonnekin hornantuuttiin. Välillä sääntöjä on tosin vaikea noudattaa, sillä kielto- ja ohjetaulut kumoavat toisensa hämmentävän tyhjentävästi.


Toistaiseksi olen selvinnyt säännösviidakosta kaksilla parkkisakoilla ja yritys on kova, ettei luku tästä hetkeen kasvaisi. Jokin aika sitten sain tosin tuulilasiini jonkun ärtyneen kanssa parkkeeraajan kirjoittaman lapun, jossa valitettiin, että olin parkkeerannut liian kauaksi edessä olevasta autosta. Muuten hyvä, mutta kadunvarteen parkkeeratessa autot tulevat ja menevät. Silloin kun minä saavuin paikalle, oli edessä oleva auto aivan eri kohdassa. Vieläkin ärsyttää tämä anonyymilta saavani palaute. Totta, olen surkea parkkeeraaja, mutta turhaa kritiikkiä en siltikään niele purematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti