maanantai 1. elokuuta 2016

Tuulitunnelin viemää

Surffailun ja footgolfin jälkeen oli aika siirtyä sisätiloihin ja kokeilla kuinka pitkälle siipemme kantavat tuulitunnellissa. Vuorossa oli siis indoor skydiving iFLY San Diegossa.

iFLY ilmestyi tähän meidän lähelle kasimotarin varteen joskus viime talvena ja kiinnitti heti huomiomme. Homma kuulosti mielenkiintoiselta ja hauskalta, mutta päätyi siltikin jonkinlaiselle one day... -listalle.

Puuhapäivän ohjelmaa miettiessäni muistin taas iFLY:n ja katsastin ihan mielenkiinnosta, kuinka paljon lentäminen tulisi maksamaan. Eihän se ihan ilmaista ollut, mutta toisaalta kuitenkin sen verran kohtuuhintaista, että päätin varata meille Spread Your Wings for Two -paketin. Ensikertalaisille suunnattu paketti sisälsi kaksi lentoa kumpaisellekin ja maksoi n. 150 taalaa.

Hassua kyllä, lentäminen ei jännittänyt minua läheskään yhtä paljoa kuin aamuinen surffitunti. Eikä jännitykseen ollut kyllä mitään aihettakaan. Homma oli täysin turvallista ja mieletön kokemus. Sopii myöskin lapsille!


Paikalle piti saapua vähintään tunti ennen omaa lentoaikaa ja kirjautua sisään systeemiin. Allekirjoitimme luonnollisestikin waiverin (USA:ssa kun ollaan) ja istahdimme tuulitunnelin viereen katselemaan kun merijalkaväen sotilaat treenasivat lentämistä. Marineiden jälkeen vuorossa oli parin selkeästi jo hieman kokeneemman lentäjän tempputunti ja sen perään jonkun teiniryhmän ihka ensimmäinen kokeilu.

Tässä vaiheessa meidät kutsuttiin "treenihuoneeseen" katselemaan lyhyt turvallisuus- /oppituntivideo ja virittäytymään tunnelmaan. Tuulitunnellissa ei voi puhua, joten kommunikointi ohjaajan kanssa pelasi muutamilla simppeleillä käsimerkeillä.

Turvallisuuskoulutuksen jälkeen siirryimme varustetiskille, jossa saimme päällemme haalarit, lasit, korvatulpat ja kypärät. Kenkien piti olla nauhalliset tennarit tai lenkkarit, mutta täällä sandaalien luvatussa kaupungissa tiskiltä löytyi tarvittaessa myös lainakenkiä.

Kun varusteet olivat päällä ja toimiviksi havaittu, oli aika siirtyä tuulitunnelin odotuspenkille. Ryhmässämme oli muistaakseni 11 tyyppiä ja meistä jokainen lensi kaksi kahden minuutin lentoa.

Siirtyminen tunneliin ja sieltä pois oli todella helppoa. Sinne ei tarvinnut näin ensikertalaisena varsinaisesti hypätä, eikä pois tullessa yrittää osua oviaukkoon, sillä ohjaaja auttoi kaikessa. Tunneliin mentiin nojaamalla eteenpäin, jolloin tuuli ja ohjaaja nappasivat lentäjän mukaansa. Pois tullessa ohjaaja kuljetti lentäjän oviaukon viereen, jolloin lentäjä sai tartuttua aukon reunoihin ja heilautettua itsensä sisään.

Itse lentäminen olikin sitten yllättävän vaikeaa, mutta ohjaaja auttoi tässäkin. Peruslentoasento käytiin läpi videolla ennen tunneliin menemistä, mutta hienosäätö tuntui olevan kaiken a ja o. Ohjaaja auttoi säätämään asentoa käsimerkkien ja ihan fyysisenkin kosketuksen avulla.

Tuo merkki tarkoitti jalkojen suoristamista

Ensimmäinen kaksiminuuttinen harjoiteltiin oikeaa asentoa ja nautittiin mielettömästä "vapaapudotuksen" tunteesta. Toiselle lennolle olimme ostaneet kymmenellä lisädollarilla korkeamman lennon, jossa ohjaaja kieputti lentäjän pari kertaa tunnelin huipulle ja alas. Korkea lento oli ehdottomasti kokemisen arvoinen, sillä vauhti kiihtyi ja tunne oikeasta lentämisestä vahvistui.

Nautin hommasta täysin siemauksin ja taisin virnistää suu auki koko kokemuksen alusta loppuun. Phill oli hommasta myös aivan fiiliksissä, vaikka on hypännyt ihan oikeankin laskuvarjohypyn tandemina Hawaijilla. Tämä oli kuulemma ihan yhtä kiva, joskin erilainen kokemus.

Jos lentämisestä innostuu ihan todella, on se jatkossa hieman edullisempaa ja opittavaa riitäisi taatusti vaikka loppuelämäksi. Ohjaajien väliaikashowt olivat huimaa katsottavaa ja kehonhallintataidot ninjan luokkaa. Ei tämäkään olisi yhtään hullumpi harrastus, joskin aika hintava sellainen.


Sellainen puuhapäivä meillä siis. Synttärisankarilla oli kivaa, mutta niin oli kyllä minullakin. Kaiken puuhailun jälkeen oli aika rentoutua illallisen ja elokuvan parissa. Paljon kehuttu Jason Bourne ei pettänyt sekään ja mikä parasta, me saimme vain istua Matt Damonin juostessa.

Kuvat ja video by iFLY San Diego, kuvissa tositoimissa allekirjoittanut. Video kuului hintaan, mutta kuvista maksoin pikkuisen extraa.

10 kommenttia:

 1. Onpa hauskan näköistä, oli varmaan ihan rahansa arvoinen kokemus :) Ihanaa kun jaksatte järkätä toisillenne kaikkia tällaisia ihania yllätyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllatysten jarkkaaminen on kivaa, kun tietaa, etta toinen arvostaa ja tulee itsekin kokeiltua uusia juttuja :). Tuo lentaminen oli jokaisen taalan arvoista. Menisin vaikka heti uudelleen!

   Poista
 2. Tata oon aina halunnut kokeilla, hirveasta korkeanpaikankammosta huolimatta :D Pitaapa vinkata Robertille etta ens vuonna kun on ne isommat synttarit niin tassa ois yllariviriketta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä puuhassa ei ole välttämättä korkeanpaikankammostakaan haittaa, kun ei olla oikeastaan korkealla :). Tai niin ainakin kuvittelisin. Suosittelen lämpimästi! Aikoja sai varattua lyhyelläkin varoitusajalla ja mikä parasta, sen on ihan tuossa melkein vieressä.

   Poista
 3. Jos joku haluaa Suomessa kokeilla tuota niin ainakin Sirius Sportissa Pyhtäällä onnistuu. Samassa paikassa onnistuu myös surffaus. Sisätiloissa. Molemmat on meidän to do-listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitti vinkistä! Oonkin joskus tsekannut Sirius Sportin nettisivut ja näyttää huippupaikalta. Täältäkin löytyy esim. Mission Beachilta tuota aaltokonesurffausta. Näyttää kivalta, mutta jopa vaikeammalta kuin perinteinen versio :).

   Poista
 4. Näyttääpä jännältä. Mua kyllä vähän pelottaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla :). Lupaan ettei ole kovin pelottavaa.

   Poista
 5. Mä kävin miehen kanssa myös indoorsky divingissa ja olihan se kivaa. Ostin liput sinne grouponilta ja ei maksettu kuin 60 taalaa yhteensä, joten kannattaa katsoa grouponin tarjouksia. Seuraavaksi vien muksut sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen intohimoinen Groupon tarjousten vahtija, mutta tähän hommaan ei löytynyt diiliä. Taitaa johtua siitä, että iFLY on San Diegossa vielä suht. uusi ilmestys. 60 taalaa on kyllä jo tosi kohtuullinen hinta!

   Poista