tiistai 9. elokuuta 2016

Tähteiden uusi elämä

Ruuan tähteet ovat aivan parasta. Siinä missä minä voisin vetäistä tähteet sellaisenaan ja vaikka kylmiltään, yrittää Phill muokata tähteistä kokonaan uuden aterian. Yksi uusimmista lemppareistamme on lihan ja riisin rippeistä pyöräytetyt kakkuset, jotka toimivat esimerkiksi salaatin kanssa nautittuina.


Nämä kakkuset syntyivät lauantaisen illallisen tähteistä. Pohjana oli jerk -maustettua grillattua kanaa sekä riisi-papu -salaattia. Mausteinen kana toimisi kuitenkin hyvin ihan tavallisenkin keitetyn riisin kanssa.

Kanan ja riisin lisäksi kakkusiin tuli paistettua sipulia, valkosipulia ja paprikaa, kaksi munaa, korppujauhoja, suolaa, pippuria ja pikkuisen maitoa tai kanalientä.

Kakkuset ruskistettiin nopsasti pannulla öljyssä, jonka jälkeen ne menivät vielä uuniin 400F /200C n.kymmeneksi minuutiksi.

Palleroisten päälle teimme hedelmäisen salsan johon tuli persikkaa, tomaattia, serrano pippuria, paprikaa, sipulia, valkosipulia, agave nectariinia (tai mitä tahansa makeutinta), oliiviöljyä, suolaa, pippuria, cilantroa ja limemehua.

Kun tähän settiin yhdistetiin vielä simppeli salaatti, ei illallinen kalvennut laisinkaan alkuperäisen versionsa rinnalla. Me likey! Voisin syödä tähteitä vaikka joka ilta.

2 kommenttia:

  1. Kiva, että on muitakin, jotka tekevät tähteistä ruokaa. Mä oon tässä suhteessa todellinen martta ja kaikki pyritään käyttämään hyödyksi mitä jääkaapista löytyy. Tekee pahaa heittää ruokaa menemään, joten olen kans kehitellyt erilaisia uusia ruokia tähteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruuan hävikin minimoiminen on minullekin tärkeää ja selkeä kehittymisen paikka. Ennen meillä meni ihan liikaa ruokaa ruokaa roskiin, mutta nykyään mietitään aika tarkasti, mitä meiltä löytyy ja mitä pitäisi käyttää loppuun, ennen kuin se menee pilalle.

      Poista