maanantai 22. elokuuta 2016

Full Sandwich Situation

Viime syksynä, päivää ennen thanksgivingiä kävimme hakemassa lounasleivät Clem's Delistä. Clemsistä on haettu monet leivät myös ennen ja jälkeen tämän tapauksen, mutta koskaan aiemmin en ollut edes yrittänyt syödä kokonaista voikkaria, sillä tiesin puolikkaankin riittävän vallan mainosti illallisaikaan asti.

Tuona päivänä minulla oli kuitenkin jäätävä nälkä ja vetelin kupuuni koko ihanuuden ennen kuin kerkisin edes ajattelemaan kunnolla. Virhe! Tästä seurasi pahimmanlaatuinen ähky joka kesti pari päivää ja sai nimekseen full sandwich situation.

Full sandwich situation helpotti aikanaan, mutta ilmaisu jäi elämään. En voi sietää ylensyönyttä olotilaa ja olenkin yleensä aika taitava ähkyn välttelijä. Välillä kuitenkin lipsahtaa ja seurauksena on hauskalta kuulostava, mutta ei niin kivalta tuntuva full sandwich situation.

USA:ssa annoskoot ovat keskimäärin suuria, vaikka piperryspaikkojakin löytyy toki iso liuta. Lopun ruuan saa lähes aina halutessaan mukaan "doggie bagissa", tosin minun tapauksessani se saattaa päätyä myös Phillin vatsaan. Vaikka tähteistä yleensä pidänkin, eivät kaikki ravintola-annokset sovellu seuraavan päivän ateriaksi tai edes aterian osaksi. Ruuan tuhlaaminen harmittaa, mutta full sandwich situation harmittaa vielä enemmän. Lautasta ei tarvitse syödä tyhjäksi, jos olo on jo ihan täysi.


Näiden Clemsin voikkareiden kohdalla iso annoskoko on kuitenkin pelkkää plussaa, sillä yhdestä leivästä riittää kahden päivän lounaaksi ja tuoreiden ainesosien ansiosta voikkari maistuu vielä seuraavana päivänäkin oikeasti hyvältä. Kaikkien San Diegossa oleilevien deli-voikkarin ystävien kannattaa siis suunnata sandwichin nälässä Kensingtoniin. Ei ole Clem's delin voittanutta! Sunnuntain lounaan jämät tekivät tästäkin maanantaista astetta paremman. 

6 kommenttia:

 1. Parin päivän ähky on kyllä jo jotain...:D Mutta totta puhuen Jenkeissä annoskoot ovat kyllä välillä niin järjettömiä, että ei voi kuin pyöritellä päätään. Sitten harmittaa, kun huomaa että yhdestä annoksesta olisi helposti syönyt kaksi puoliksi ja nyt tulikin tilattua neljän ihmisen edestä ruokaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vatsa kun ottaa nokkiinsa, se ei lepy ihan helpolla :D. Kavereiden kanssa alkupaloja kimppatilatessa käy kanssa aina niin, että ruokaa olisi kokonaiselle armeijalle. Nälkäisenä sitä aina kuvittelee, että vatsa vetää enemmän kuin on mitenkään edes mahdollista.

   Poista
 2. En tiia miksen oo koskaan kaynnyt Clem'sissa. Ootteko kenties kokeillu Classic Rock Sandwich Shopia North Park Way'lla? Meidan lemppari sandwichpaikka, hyva palvelu, ja kansiollinen vaihtoehtoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, nimenkin sain melkein oikein... :D Ei olla käyty Classic Rock Sandwich Shopissa, mutta täytyypä ottaa kokeiluun! Big Front Door on myös ihan älyttömän hyvä, vaikkei ihan perinteinen deli olekaan.

   Poista
 3. Heh, me opittiin vaimon kanssa nopeasti että jenkeissä meille riittää yksi annos jaettuna - ja mahdollisesti siltikin jää doggie bagiin laitettavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossahan säästyy jo hyvin rahaakin :). Me ollaan sen verran kovia syömään, että oma annos pitää kuitenkin olla. Ellei sitten kyse ole jostain perinteisestä dinerista, jonka yksi annos ruokkii vaikka kaksi rekkamiestä.

   Poista