maanantai 30. tammikuuta 2017

Jos en pääsisikään kotiin

Kun saavun Green Cardini kanssa ulkomailta USA:n maaperälle, kysyy enemmän tai vähemmän ystävällinen maahantulovirkailija minulta aina, missä kotini on. Tähän kysymykseen on vain yksi oikea vastaus, sillä Green Cardin haltijan koti on aina USA:ssa.

Paitsi ettei enää olekaan, jos olet muslimi ja "väärän" maan kansalainen. Vaikka jotain tällaista osasinkin odottaa, tuntuu se silti pahalta ja aivan totaalisen väärältä. Eihän minulla suomalaisena ole ainakaan toistaiseksi mitään hätää, mutta mikä minusta tekee yhtään sen kummemman kuin kenestäkään muusta?

Jos en enää päsisikään USA:n rajojen sisään, jäisi minulla tänne oma pieni perheeni, omistamani koti, ystävät, työ, pankkitilit ja koko omaisuus. Käytännössä siis koko elämäni ja toimeentuloni perusta. Ajatus on pelottava ja surullinen. Myöskin ajatus siitä, että olisin tässä maassa jumissa, koska takaisin paluu ei olisi varmaa, on puistattava.

Tämä on tietenkin vain pieni pintaraapaisu siihen, mitä kaikkea USA:ssa on tapahtunut reilun viikon aikana ja todennäköisesti myöskin pelkkää alkusoittoa.


Juuri nyt olen kiitollinen siitä, että sain tänäänkin jatkaa elämääni aivan normaaliin tapaan. Olen hyvin onnekas, sillä satuin syntymään Suomeen ja sain käteeni yhden maailman parhaista passeista.

2 kommenttia:

 1. Trumpin politiikalle on selvät syynsä vaikka muslimit eivät olekaan siellä sellainen uhka kuin Euroopassa. Muistamme Floridan homoklubin verilöylyn jne. 9/11 puhumattakaan. USA on aina rajoittanut sinne tuloa, asia ei ole uusi. Tiedän erään suomalaisen joka oli siellä työviisumilla ja vaihtoi työpaikkansa tietämättä että niin ei saa tehdä. Tuli rajalle ja sanoi työpaikkansa joka ei ollutkaan se mikä viisumissa. Ei päässyt maahan vaikka oli varmasti rehellinen ihminen. Olepa siellä päivä ylimääräistä turistina. Tulee viisi vuotta maahantulokieltoa. Suomi on kuin hollitupa USA:han verrattuna. Sinne ei voi kävellä kuten meille tehtiin syksyllä 2015.
  Elviksen manageri Eversti Parker oli hänkin hollantilainen laiton siirtolainen joka ei lähtenyt maasta juuri sen vuoksi. Hyvin hän kuitenkin viihtyi.
  Lopeta tuo hysterisointi ja kyynelehtiminen, miehesi joka on armeijan palveluksessa ei ilmeisesti kohteliaisuuttaan viitsi särkeä maailmankuvaasi.
  Etkös sinä joku aika sitten kirjoittanut, että USA:han ei pääse oikein millään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kaksi eri asiaa rajoittaa maahantuloa/-muuttoa ja estää se tietyn uskonnon edustajilta kokonaan. Kaikeksi onneksi minä ja laivastossa oleva mieheni jaamme hyvin samanlaisen arvomaailman ja maailmankuvan, joten sen suhteen ei ole huolta.

   Poista