maanantai 23. tammikuuta 2017

Valitse taistelusi

Niinkuin monet varmasti tietävät, USA:ssa ei tunneta tiskikaappeja. Käsin pestävät astiat kuivataan joko samantien takaisin kaappiin tai asetellaan kuivaustelineeseen  tai -matolle kuivumaan. Meillä oli aiemmin käytössä muovinen teline, jonka vaihdoimme nykyisessä kodissa esteettisyys- ja kätevyyssyistä pesukoneessa pestävään mattoon.

Matto on minusta todella kätevä, mutta sen käyttöön liittyi yksi suuri ongelma: Matto on mukava myös Possun mielestä. Possu kapuaa kuivausmatolle nukkumaan aina kun silmä välttää ja siinä on tilaa. Vaikka kissat ovatkin toisaalta hyvin siistejä eläimiä, en halua jakaa puhtaita tiskejäni hiekkalaatikossakin olleiden käpälien kanssa. Hommassa kävi turhan usein niin, että jouduin pesemään sekä tiskit että maton tuplasti.

Viimeinen niitti hommaan saatiin viikonloppuna, kun Phill löysi Possun nukkumasta pöydällä vaihtoa odottavan puhtaan maton päältä. Päätimme luovuttaa ja antaa maton Possulle luvalliseen käyttöön sängyksi.Pienen kissan onnella ei ole ollut rajaa. Matosta tuli heittämällä Possun lempparisänky ja ylipäänsä ainoa "sänky" jolla olen nähnyt kissamme koskaan nukkuvan.

Peukut pystyyn, että kuivausmattomme saa nyt olla rauhassa. Toistaiseksi vaikuttaa lupaavalta!
Suurta viisautta on osata valita taistelunsa. Tuulimyllyjä vastaan kun on turha lähteä huitomaan.

4 kommenttia:

 1. Ihana kisu! Todellakin on viisasta valita taistelunsa ja kissoja vastaan taistelu on aina .... no aika turhaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, sitä se juurikin on :D. Kissat ovat jääräpäisiä. Tietävät kyllä, mikä on ja ei ole sallittua, mutta tekevät silti vähintäänkin seläntakana. Joskus haaveilen lemmikkikamerasta, jotta näkisin, mitä kaikkea täällä tapahtuu meidän poissaollessa ja nukkuessa.

   Poista
 2. Ai miten ihana kissa, samanvärinen kuin meillä oli aikoinaan Espanjassa! Kyseessä oli ensimmäinen kissamme ja vaimoparka vielä luuli voivansa voittaa tällaiset taistelut... ennen pitkää hän luovutti ja hyväksyi sen, että voit joko taistella ja kissa tekee mitä tahtoo tai annat olla ja kissa tekee mitä tahtoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se juuri menee :D. Välillä edelleenkin kuvittelen, että sinnikkyys palkitaan, mutta kissan jääräpäisyyttä ei taida voittaa mikään. Meillä on Possun lisäksi myös harmaa kissa ja yhdessä ne ovat kyllä sekä luonteiltaan että värityksiltään täydellisen klassinen kissa-combo.

   Poista