keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Brunssiherkkuja

Jos viikonloppuna tuli treenattua, kuului kolmeen vapaapäivään myös yllinkyllin herkuttelua ja lötköilyä. Joululahjaksi saadun Leena Lehtolaisen sivut kääntyivät tiuhaan ja perjantaina tehdyt pizzapellilliset pitivät meidät kylläisinä kolmen illallisen ja yhden lounaan verran.

Maanantaina päätimme kruunata ihanan rentouttavan viikonlopun porrastreenien jälkeisellä brunssilla. Teimme itse ensimmäistä kertaa ikinä englantilaisia muffineita (English muffin - joka on hyvin kaukana perinteisestä muffinin stereotypiasta), niille erilaisia täytteitä, perinteisestä poikkeavaa granolaa ja uunissa kypsennettyä greippiä.

Aamun suurimpia hittejä olivat super pikainen "granola" ja huomattavasti normaalia terveellisempi avocadoinen hollandaise -kastike.


Tähän pikagranolaan tarvitset:

Tuoreita taateleita
Pähkinöitä maun mukaan
punaista quinoaa
1/4 tl oliiviöljyä
hyppysellinen karkeaa merisuolaa
ja yhden sitruunan kuori (tai maun mukaan)

Itse valmistus on yksinkertaista, sillä pilkkomisen ja ainesosien sekoittamisen lisäksi ei tarvitse tehdä muuta kuin paahta päähkinät ja punainen quinoa pannulla ja loppua matkaa 350F uunissa.

Inspis Food 52 -keittokirjasta/nettisivulta

Jos puolestasi pidät klassisesta Eggs Benedict -herkusta muttet ole (minun laillani) suuri hollandaise -kastikkeen ystävä, kannattaa kokeilla tätä helppoa ja astetta terveellisempää avocado "hollandaisea".


Tarvitset:

Kypsän puolikkaan avocadon
sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
ja kuumaa vettä

Sekoita blenderissä kunnes kermaista ja lisää pikkuisen oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja yrttejä, esim. terragon ja persilja.
Sekoita vielä hetki ja nauti munan (poached) kanssa.

Inspis Food and Wine -nettisivuilta

Nam, nam! Hyvä treeni, hyvä ruoka ja taatusti loistava mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti