tiistai 5. heinäkuuta 2016

Delfiinien saartama

Voi miten paljon voikaan keritä neljässä päivässä ja miten kauas totutusta voi kurottaa, vaikka pysyisikin fyysisesti lähellä kotikontuja. Staycay oli napakymppi!

Aloitimme lomamme perjantaiaamuna kolmen tunnin Whale Watching -risteilyllä, sillä halusimme päästä vesille ja tehdä jotain, mitä emme ole vielä San Diegossa tehneet. Päädyimme eri vaihtoehtojen joukosta San Diego Whale Watching -yhtiön järjestämään risteilyyn, sillä se oli löytämämme groupon -tarjouksen ansiosta selkeästi edullisin vaihtoehto. 

Paatti lähti liikkeelle Mission Bay:lta ja suuntasi Ocean Beachia hipoen suoraan aavalle merelle. Kovin kummoisia rannikkomaisemia ei tältä risteilyltä kannata siis odottaa. Taivas oli viimeajoista poiketen täysin pilvessä ja lämpötila laski nopeasti. Pakko myöntää, että farkuista ja hupparista huolimatta vilu iski luihin ja ytimiin ja pysytteli siellä pitkälle iltapäivään. Pieni palelu ei tuntunut kuitenkaan missään, kun bongasimme merestä ensimmäiset delfiinikaverimme.


Ensimmäisten delfiinien jälkeen alkoi meri kuhista pyrstöjä ja nenänpäitä. Ympärillämme uiskenteli satoja delfiinejä.

Osa delfiineistä tuli esittelemään uintitaitojaan ihan veneen kylkeen, toiset loiskuttelivat ja pompahtelivat kauempana. Olen nähnyt delfiinejä ennenkin, mutten vielä koskaan näin montaa. Niitä oli kaikkialla!


Opas kertoi, että valtavat delfiiniparvet tarkoittivat hyviä kala-apajia, mikä puolestaan tarkoitti sitä, että lähistöllä oli taatusti myös valaita. Emme kuitenkaan bonganneet niistä tällä kertaa yhtään.
Vaikka toivoimmekin kovasti näkevämme myös valaan, korvasivat sadat delfiinit mennentullen valaiden näkymättömyyden. Veneestä poistuessamme saimme kuitenkin 50% alennuskupongit uudelle risteilylle, jotka saatamme hyvinkin vielä käyttää jossain vaiheessa.

Whale Watching ilman valaita oli mitä mainioin loman aloitus, jonka jälkeen matkamme jatkui lounaan ja kuuman suihkun kautta keskustaan kulttuurin pariin.

7 kommenttia:

 1. Yhden ainoan kerran oon onnistunut nakemaan delfiineja luonnossa ja se oli kun oltiin uimassa Coronadon rannalla. Niitakin oli varmasti satoja. Joskus pitais kylla kokeilla tuota whale watchingia, mutta tuntuu etta se on aika kallista lystia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa bongailla groupon tms. tarjouksia! Tämä risteily maksoi 45 taalaa meiltä kummaltakin yhteensä, eli $22,50 per nenä. Jokaisen pennin arvoinen :).

   Poista
 2. Voi miten valtavasti delfiinejä! Niin kaunista ja niin upea eläin!
  Viime syksynä näin Miamissa delfiinin kun istuimme meren rannalla odottamassa auringonlaskua. Sekin oli upea kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delfiinien uimista on ilo katsoa. Ovat niin sulavia ja ylväitä. Auringonlasku ja delfiini kuulostaa ehkä maailman kauneimmalta yhdistelmältä :).

   Poista
 3. Muakin kiinnostais kovasti lähteä tollaiselle retkelle. Oon vaan lukenut noista, että jotkut järjestäjät seuraa parvia tuntikausia, joka ei ole tietenkään mukavaa delfiineille ja siten edesauttaa niiden muuttoa muualle. Jäikö tästä järjestäjästä hyvä mieli? Nyt kun muutto sinne päin alkaa olla ajankohtainen, niin voikin alkaa tutustumaan näihin vaihtoehtoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kuullut ihan samaa, mutta tästä ei jäänyt sellainen fiilis. Delfiineitä oli hetken kaikkialla ja osa niistä tuli uimaan ihan veneen kylkeen, mutta emme jääneet sen kummemmin seuraamaan delfiiniparvea vaan jatkoimme reittisuunnitelman mukaan eteenpäin. Tämä firma vaikutti siis ainakin tämän kokemuksen perusteella hyvältä valinnalta.

   Poista
 4. Muakin kiinnostais kovasti lähteä tollaiselle retkelle. Oon vaan lukenut noista, että jotkut järjestäjät seuraa parvia tuntikausia, joka ei ole tietenkään mukavaa delfiineille ja siten edesauttaa niiden muuttoa muualle. Jäikö tästä järjestäjästä hyvä mieli? Nyt kun muutto sinne päin alkaa olla ajankohtainen, niin voikin alkaa tutustumaan näihin vaihtoehtoihin :)

  VastaaPoista