keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Eka blogipostaus ikinä

Facebookin muistopompsahdukset ovat aika mainio juttu. Ilman niitä olisi moni menneisyyden tapahtuma jäänyt huomaamatta ja muistamatta. Tänään olen muunmuassa matkustanut ekaa kertaa elämässäni Kaliforniaan (2008), reissannut Kauaille (2010), ihmetellyt kissojen vesikupista löytyviä leluhiiriä (2015 ja 2016) ja mikä tärkeintä, päättänyt perustaa blogin (2011).

Hyvää synttäriä blogi! En ole ihan varma kuinka vanhaksi tätä blogia pitäisi nimittää, sillä väliin mahtuu myös hiljaisia vaiheita ja kokonaisen vuoden mittainen tauko, mutta sovitaan nyt kuitenkin selkeyden nimissä, että Kaukana Kotona on tänään viisivuotias. Aika iso, mutta kuitenkin vielä ihan lapsi.

Synttäreiden kunniaksi päätin jakaa teille blogini ihkaensimmäisen postauksen, jossa oltiin "kodittomia" Hawaijilla. Lisäbonukseksi kaivoin kovalevyn kätköistä kuvia, joita en blogini alkuvaiheessa tajunnut jakaa laisinkaan.

Tästä lähtee ääkkösetön aikamatka Oahulle, olkaatten hyvä:

Naimisissa ja Koditon

Joku saattaa vaittaa, etta sunnuntaina 3.7.2011 New Jerseyn Florham Parkissa satoi vetta. Noh, saattaa olla totta teoriassa, mutta kaytannossa paiva oli taynna onnea ja auringonpaistetta. Tuona sunnuntaina team Veera ja Phill sanoitavat I Do/Tahdon ja aloittivat yhteisen elaman pitkan odotuksen jalkeen.

Ja koska kyse on meista, niin mikaanhan ei mene perinteisen kaavan mukaan. Toiset avioparit lahtevat haitten jalkeen honeymoonille, me lahdimme kotiin Hawaijille. Tosin matkassa oli se pieni mutka, etta teknisesti ottaen meilla ei ollut kotia. Phill oli koko kevaan laivaston komennuksella lantisella Tyynella merella ja irtisanoi sita ennen asuntonsa. Tarkotuksena oli, etta Phill etsii meille uuden asunnon palattuaan kotiin hyvissa ajoin ennen haita. Mutta yllatys, yllatys toisin kavi... Laivastossa kun mikaan muu ei ole varmaa, kuin se, etta mikaan ei ole varmaa. Aikataulut venyi ja paukkui ja lopulta Phill palasi Hawaijille muutamaa tuntia ennen New Jerseyn koneen lahtoa.

Koditon Hawaijilla... Kai sita pahempaakin voisi olla. Varsinkin kun meidan "suojapaikka" oli luksushotelli Waikikin satamassa. Nakoala meidan ikkunasta oli aivan uskomaton, samoin sijainti. Pieni pala honeymoonia, vaikka varsinaiseen lomailuun ei ollut aluksi kauheasti aikaa. Phill joutui heti takaisin toihin ja minun tehtavaksi jai asunnon metsastaminen seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Muutaman tietokoneella vietetyn tunnin ja useiden puheluiden jalkeen meilla oli sovittuna nelja nayttoa seuraavalle paivalle. Yhdistelma laivasto - Suomi vetosi vuokranantajiin kuin haka! Illalla juhlittiin ja nautittiin elamasta. Jossain vaiheessa Phill kysyi, harmittaako minua, kun honeymoon jai valiin/ siirtyi myohemmaksi. Oli pakko nauraa aaneen! Maha oli taynna huippuluokan sushia ja kadessa oli kaikkien taiteen saantojen mukaan tehty mojito-drinksu. Kodin virkaa toimitti luksushotelli ja toiveet kotikodin loytymisesta olivat korkealla. Ei, ei voi sanoa, etta silla hetkella harmitti kovinkaan paljoa :).Seuraavan paivan ohjelma koostui asuntonaytoista. Kolmen ensimmaisen asunnon jalkeen meilla oli kolme ihan hyvaa vaihtoehtoa, mutta talla kertaa se olikin neljas kerta, joka sanoi toden. 30s. sisalla asunnossa ja me olimme myytyja. Kaiken huipuksi asunto oli vapaa heti ja vuokrasopimuksen pituus on meista kiinni. Loistavaa!
Meidan uusi koti sijaitsee tornitalon kuudennessa kerroksessa keskella Waikikia, n. 100m paassa maailman kuulusta Waikiki Beach:sta. Meilla on makuuhuone, iso kylpyhuone, keittio/olohuone-yhdistelma ja isohko parveke, josta on suora nakyma meidan talon uima-altaalle ja merelle. Talo on turvallinen ja hyvalla alueella. Meilla on oma parkkipaikka ja talosta loytyy iso pyykkitupa. Asunto on taysin varusteltu ja hyvalla Hawaijille sopivalla maulla sisustettu. Ei voitaisi toivoa juurikaan enempaa. Tuntuu ihan kodilta!
Siispa edelleenkin onnellinen ja naimisissa, mutta ei todellakaan koditon. Yhdessa hujauksessa meilla on yhteinen kotikoti!

8 kommenttia:

 1. Puuh! Vihdoin! Pääsin siis maaliin eli tähän päivään sun blogissa :) Taisi olla jo viime vuoden puolella kun blogiin jostain törmäsin ja aloin alusta sitä lukemaan. Kiitos matkasta, oli mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpa sulla ollut urakka :D. Kiva kun jaksoit lukea!

   Poista
 2. Onnea 5 vuotiaalle, alusta asti olen seurannut kirjoituksiasi, hyvin sä vedät :) (Tuo sanonta "hyvin sä vedät" oli jostain tv:n laulukilpailusta :P).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitos Marra! Hyvin sä vedät on mullekin tuttu hokema, mutta ei kyllä mitään haisua, mistä se on peräisin :)

   Poista
 3. Hienot kuvat ja ihana blogi! :) Isot synttärionnittelut!

  VastaaPoista
 4. Mun olikin tarkoitus zoomailla mitäs oot aikanaan Hawajilla olosta kirjoitellut, tiiä sit miksi niin. ;) Onnea viisvuotiaalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu :P... Niitä kirjoituksia on aika vähän ja ilman kuvia ne on ankeahkoja, mutta saattaa niistä jotain iloa olla tunnelmaan virittäytymisen kannalta. Mun henk.koht. fb -sivulta löytyy paljon Hawaijin-kuvia/albumeita :).

   Poista