sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kaikenkarvaiset juhlapäivämme

Kaikelle mahdolliselle löytyy nykyään oma nimikkopäivänsä ja joka päivä on syytä jos minkälaiseen juhlaan. Tiesittekö, että viime torstaina USA:ssa vietettiin kansallista ranskispäivää? Hyvä, en minäkään, ennen kuin joku postasi ensimmäisen ranskanperunakuvansa facebookkiin.


Ja pitihän meidänkin sitten kokata omat ranskiksemme. Kaverina uunissa kypsennettyä parsakaalia ja grillattu kanavoikkari.

Tänään oli vuorossa kansallinen jäätelöpäivä, jota ei sitäkään voinut tietenkään missata. Valkkasimme jäätelöpaikaksi Adams Avenuella sijaitsevan Mariposan, joka ei petä koskaan. Mariposan omistaja, legendaarinen Ice Cream Man, menehtyi jokin aika sitten auto-onnettomuudessa, mutta reseptit ja perinteet elävät toivottavasti ikuisesti.


En tiedä kuka nämä kaiken karvaiset erikoispäivät keksii, lanseeraa ja markkinoi, mutta mikäs tässä juhliessa ja herkutellessa. Eihän pieneen erityishetkeen tarvitse oikeasti edes kovin kummoista syytä. Ostimme tänään Whole Foodsista illallisen kaveriksi pullolisen skumppaa ja kassa yllätti meidät kysymällä, mitä oikein juhlimme. Silmääkään räpäyttämättä vastasimme yhteen ääneen ensimmäisen asian, joka tuli kummallekin mieleen: Juhlimme sunnuntaita! 

Kippis ja ilolla kohti uutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä hamppariannos. Mä oon aina välillä miettinyt, et tekisi mieli ainaisten tortilloiden sijaan tehdä itse hamppareita, mut en oo uskaltanut ostaa niitä hampparileipiä, kun ne on monesti sellasia umpiopakkauksiin pakattuja, koko loppuelämän säilyviä kumipalloja. Mistä te ostatte? Ehkä TJ, Wholari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostetaan useimmiten lähileipomosta, joskus myös Whole Foodsista. Ollaan aika tarkkoja ainesosien suhteen, kun ei tee mieli täyttää mahaa E-koodeilla ja muilla turhilla lisukkeilla.

   Poista
 2. Kansallinen jäätelöpäivä - tännekin pitää saada sellainen! Tietämättäni juhlistin sitä ao. päivänä muutamalla jätskituutilla.

  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, eikös suomalaiset syö jätskiä aika valtavia määriä vuosittain? Kumma ettei virallista jätskipäivää ole vielä kehitetty :).

   Poista