torstai 25. heinäkuuta 2013

Plussat ja miinukset

Phill rakastaa listoja ja muistilappuja. Joka kerta pyykkiä pestessäni löydän hänen taskuistaan paperinpaloja, joista löytyy työmuistiinpanoja, puhelinnumeroita, tehtävälistoja ja menu-ideoita. Paperin puuttuessa kädetkin kelpaavat.

Ei siis ollut kovinkaan yllättävää, että asuntopäätöstä tehdessämme Phill halusi tehdä pro/con listan. Minulla ei ole mitään listoja vastaan, mutta ennen kaiken kattavan listan kirjoittamista, minun täytyy saada miettiä rauhassa. Ja miettiminen ei yksinkertaisesti onnistu paikallaan ollen. Kävelin eilen 17 kilometrin lenkin ja siivosin kodin lattiasta kattoon. Siinä touhutessa sain jäsenneltyä ajatukseni ja kirjoitettua täydellisen +/- listan housing vs loft.

Listan valmistuttua oli ratkaisu hyvin selvä: omakotitalo it is! Listan lisäksi saimme käsiimme molempien asuntojen pohjapiirustukset, muutaman valokuvan ja tietenkin googlen katu- ja satelliittikuvat. Tässä mutama päätökseen vaikuttanut tekijä:

- Oma täysin aidattu ja iso piha. Näytti kivalta googlessa! Ehkäpä me vihdoinkin saamme puutarhan (ja koiran!).
- keittiö + ruokailuhuone (dining room) + olohuone (living room) + perhehuone (family room), josta pääsee suoraan ulos terassille. Phill rakastaa kokkaamista ja meistä on hauska kutsua kavereita syömään. Viihdyttämiseen ja viihtymiseen sopivat tilat tulevat tarpeeseen.
- Kaksi kylpyhuonetta. Yksikin riittää, mutta kaksi tekee elämästä helpompaa.
- Paljon nykyistä enemmän komerotilaa. Mahtavaa!
- Autotalli ja ajotie. Vierailijat voivat kätevästi parkkeerata kadun varteen.
- Juoksu-, kävely- ja pyöräilijäystävällinen alue. En voisi ikivä asua alueella, jossa ei voi kävellä omaa ajotietä pidemmälle.
- Kaksi ylimääräistä huonetta, joita voimme käyttää työhuoneena ja vierashuoneena. Ja jos perheemme tästä joskus kasvaa, ei meidän ole pakko muuttaa mihinkään.
- Suurin kysymysmerkki on makuuhuoneiden koko, sillä nykyinen makuuhuoneemme on iso ja olemme ostaneet kaikki huonekalut tässä asunnossa asuessamme. Mutta eiköhän kaikelle löydy oma paikkansa. Asunnon kokonaisneliömäärä on kuitenkin paljon nykyistä isompi.

Olo on helpottunut ja innostunut. Muutto ja elämä San Diegossa alkaa tuntua todella konkreettiselta! Nyt meidän on pakko asettaa muuttopäivä, sillä housing-toimisto haluaa tietää tarkan tulopäivän. Sormet ja varpaat ristiin, että aikataulut eivät enää muutu ja Phill pääsee road tripille kanssani. Ajatus USA:n halki ajamisesta yksin ei kuulosta ollenkaan hyvältä...Kesän 2012 persikkasato meidän omasta pihapuusta. Tänä vuonna puussa ei ole yhtään persikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti