maanantai 22. heinäkuuta 2013

Haasteita

Muutokset ja muutot ovat väistämätön osa military elämää. Phillin kaltaisten ydinkoulutettujen sukellusvenemiesten palveluksessa vuorottelevat alkukoulutuksen jälkeen sea tour ja shore duty. Välillä sukellusveneet pitää luonnollisesti myös huoltaa ja tekniikka päivittää. Huoltoaika shipyardilla lasketaan osaksi sea tour:ia.

Sea tour:in aikana elämää ja aikatauluja on hyvin vaikea suunnitella, sillä lyhyitä ja pidempiä tehtäviä ja kommennuksia tulee ja menee lyhyellä varoitusajalla. Aikataulut muuttuvat eivätkä siinä yksittäisen ihmisen tai perheen suunnitelmat paljoa paina. Myös suomalaisille tutut ja tärkeät työaikalait ovat täysin tuntematon käsite.

Tästä kaikesta olemme mekin saaneet osamme - Keväällä 2011, ennen häitämme, Phill oli koko kevään kestävällä komennuksella Tyynellä valtamerellä. Aikataulujen venymisen ja paukkumisen takia saimme jännittää, kerkiääkö Phill omiin häihinsä. No kerkisihän hän. Aikaa Havaijille saapumisen ja koneen lähdön välille jäi jopa pari tuntia. Kun oli sitten aika siirtyä Havaijilta New Hampshireen, kerkisimme sanoa hyvästit useampaankin kertaan ennen kuin Phill pääsi lopulta matkaan.

Viimehetken muutoksia ja kovaa työtahtia on mahtunut myös näihin kahteen vuoteen, jotka olemme viettäneet kuivalla maalla. Tänä kesänä suurin osa miehistöstä on paiskinut töitä kolmessa vuorossa 7 päivää viikossa. Vapaapäiviä on herunut aina silloin tällöin päivän tai tunnin varoitusajalla. Nyt tuo työputki on onneksi tällä erää ohi. En voi muuta kuin ihailla Phillin asennetta ja työmoraalia!

Tällä hetkellä eniten harmaita hiuksia aiheuttavat lähes viikottaiset muuttoaikataulumme muutokset. Viimeisen viikon aikana muuttoajankohtamme on vaihtunut jo neljä kertaa. Yritäpä siinä sitten järjestää tavaroiden muutto, road trip, irtisanoa nykyinen asunto ja etsiä uusi toiselta puolelta mannerta.

En tiedä voiko tähän elämään koskaan täysin tottua, mutta hyväksyttävä se vain on. Ennen itku-, potkuraivareita pitää hengittää syvään ja laskea kymmeneen. Hyvällä tuurilla
aikataulut ovat kerinneet taas muuttua johonkin suuntaan. Huumoria, huumoria ja hyvää asennetta - niitä tarvitaan! Ja ennen kaikkea meidän pitää AINA pysyä samalla puolella, tiiminä. Yhdessä on paljon mukavampi raivota, nauraa ja ennen kaikkea uskoa, että kaikki järjestyy.
Bostonista löytynyt super vahva kilpikonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti