tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävällisiä kehuja

Työpärini lähti tänään töistä muutaman tunnin normaalia aiemmin. Tarkkaavaiset lapsukaiset huomasivat tietenkin ja kysyivät, mihin hän oikein meni. "She went to see her friends who are visiting her from her home town." Tähän yksi näppärä totesi "What, her friends? She doesn't need more friends because she has you."

Olemme selkeästi onnistuneet välittämään lapsille ystävyyden ja yhteistyön sanomaa. Vietämme yhdessä päivittäin n.8 tuntia tiivistä tiimityötä tehden. Pakostahan siinä ystävystyy, varsinkin kun huumorintaju, maailmankuva ja kemiat kohtaavat saumattomasti. Meidän luokkahuoneessa nauretaan, keskustellaan, purkaudutaan, pohditaan, annetaan palautetta, neuvotellaan, suunnitellaan ja ennen kaikkea kehutaan, sekä lasten että aikuisten kesken.

Helmikuun alussa päätimme askarrella vanhasta jättikokoisesta pretzel-purkista kehupostilaatikon. Postilaatikkoon on saanut laittaa piirroksia ja aikuisten avulla myös kehukirjeitä kavereille. Tänään purimme jättimäisen viestikasan ja kehuimme toisemme aivan pyörryksiin.

Kiitos kun autat aina innoissasi lelujen siivoamisessa.

Kiitos kun jaat kaikki tarinasi ja temppusi minun kanssani.

Sinä olet palapelimestari.

Sinun kanssa on hauska hyppiä lätäköissä.

Sinä olet hassun hauska ja vahva.

Sinä olet avualias ja reilu kaveri.

Viestejä oli valtavasti, ihan kaikille lapsille. Ja niitä oli myöskin helppo keksiä. Ihan kaikille lapsille.

Parasta oli nähdä lasten loistavat silmät ja hymyt kun luimme viestit ääneen. Vitsi mikä hyvän mielen tiistaita tämä olikaan.


Ilta jatkuu nyt ihanalla koti-illallisella, jota tuo minun everyday Valentineni kokkailee parhaillan. Tuoksu on jo niin huumaava, että kuola alkaa uhkaavasti valumaan suupielistä. Ihanaa ystävän- ja raukkauden päivää tänään, huomenna ja ihan joka päivä! Muistakaa kehua toisianne ja nauttia kehuista. Me olemme kaikki sen ansainneet!2 kommenttia:

  1. Hei tämä pitäisi lanseearata Suomeen! Siellä tarvittaisiin kaiken kadehtimisen sijaan iloista kehumista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus siitä, että kehuminen ylpistää on syvällä suomalaisissa. Sen kun kaikki ymmärtäisivät, että kehuttu ja hyvän itsetunnon omaava ihminenkin voi olla nöyrä. Siis siinä mielessä, että tuntee aidosti itsensä, kykynsä ja kehityksen paikkansa ja arvostaa aidosti myöskin muita ihmisiä. Se, että minua kehutaan ei vahingoita minua ja se, että muita kehutaan ei ole minulta pois.

      Poista