maanantai 20. helmikuuta 2017

Ihmeellinen luonto - Joshua Tree National Park

Pitkällä bucket -listallani on keikkunut jo kauan Joshua Tree National Park, jossa pääsee ihastelemaan hassun näköisiä ja ainutlaatuisia Joshua -puita sekä täysin uniikkia kahden aavikkoekosysteemin hybridiä. Siihen nähden, että matkaa meiltä kotoa kertyy yhteen suuntaan alle kolme ajotuntia, odotin tämän haaveen toteuttamista aivan liian kauan.


Mutta kylläpä kannatti vihdoinkin mennä! Tiedän jo nyt haluavani reissata puistoon vielä uudelleenkin, sillä nähtävää ja tekemistä riittää helposti useammaksikin päiväksi.  Puistosta löytyy monia eripituisia ja tasoisia haikkeja, lyhyitä ja helppoja luontokävelyitä sekä suoraan autotien vieressä olevia luonnon ihmeellisyyksiä. Puisto on myös suosittu kalliokiipeily ja -boulderointikohde, mutta meillä ei ole (vielä toistaiseksi) hommaan tarvittavia taitoja eikä välineitä, joten jätimme kiipeilyt suosiolla toiseen kertaan.


Joshua Tree -puisto kuuluu USA:n kansallispuistoverkostoon ja päivämaksu on yhdeltä autolta ihmisineen 25 taalaa. Meille tämä ja kaikki muutkin kansallispuistot ovat ilmaisia Phillin military -työn vuoksi. Puiston sisältä löytyy useampiakin leirintäalueita, joista telttapaikka varataan erikseen lisämaksua vastaan. Suosittelen lämpimästi paikan varaamista etukäteen, sillä useimpina viikonloppuina kaikki leirintäalueet ovat loppuunmyytyjä. Puiston lähistöltä löytyy myös useita hotelleja ja motelleja jos ei leireily innosta. Itse olimme liikkeellä päiväreissutaktiikalla, mikä säästi toki rahaa, mutta tarkoitti myöskin pitkää päivää. Menomatka meni vielä joutuisasti, mutta koko päivän ulkoilun jälkeen ajomatka kotiin tuntui pitkältä jopa kahden kuskin voimin.Pysähdyimme ennen puistoon ajamista porttien ulkopuolella sijaitsevassa Joshua Tree Visitor Centerissä ja kuulimme, että eteläinen portti (joka on San Diegosta ja Los Angelesista tulijoille lähin portti) oli pahasti ruuhkautunut, mutta 13 mailin päässä sijaitseva 29 Palms portti veti kuulemma mainiosti. Uskoimme neuvoa ja pääsimme ajamaan puistoon ilman jonotteluja.


Puisto on kaikkien USA:n kanssallispuistojen tapaan loistavassa kunnossa. Vessoja on paljon ja niissä oli kaikissa paperia, tiet ovat hyvin kunnossapidettyjä, opasteet selkeitä ja palvelu ystävällistä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, ettei kännykkä toimi puistossa kuin aivan porttien lähellä. Suunnittelimme päivän kohteet etukäteen ja nappasimme visitor centeristä kartan mukaan. Niiden avulla ei tullut kertaakaan nettiä ikävä.


Mahtava päivä eikä yöllä tarvinnut juurikaan odotella nukkumattia. Tänne on päästävä vielä uudelleenkin liikkumaan, ihastelemaan ja fiilistelemään! Kyllä luonto vain on ihmeellinen.

4 kommenttia:

 1. Tuonne mä haluan vielä takaisin. Käytiin ihan liian lyhyesti kääntymässä kesällä 2013, mutta sopivan tilaisuuden tullen ruksaan taas reitille. Toivon että kansallispuistojen taso säilyy jatkossakin yhtä hyvänä kuin ennenkin. Saa nähdä mitä tuleman pitää uuden hallituksen kaudella. Se surettaa ainakin minua kovin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluan tuonne ehdottomasti uudelleenkin! Ja seuraavalla kerralla mieluiten yöksi niin päästään ihailemaan myös tähtiä :). Minua myös surettavat kaikki nämä uudet ympäristölinjaukset. Jos et jo seuraa, kannattaa pistää facebookissa Alternative National Park Service seurantaan. Monet kansallispuistot ovat lähteneet mukaan vastarintaan.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Mää oon ihan hulluna Joshua Treehen ja pääsin sinne kans vasta viime kesänä ekaa kertaa käymään. Me ehdittiin vaan ajaa Joshua Treen halki parin pikapysähdyksen kera, koska 50 asteen helteet pakotti meidät muuttamaan suunnitelmia. Toivon, että pääsen pian takaisin sekä tuonne että Palm Springsiin pidemmälle visiitille. Ihania paikkoja! <3 Kiva, että pääsitte tuonne haikkailemaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuonne kannattaa todellakin mennä talvella, alukeväästä tai loppusyksystä, jos tekee mieli haikata! Olisi saattanut jäädä tuo meidäkin tekemä mäkihaikki aka Ryan vuoren huiputus tekemättä, jos olisi ollut 50 tai edes reilu 30 astetta lämmintä :). Mutta paljon tuolla onneksi näkee ilman pitkiä kävelyitäkin. Toivottavasti sinäkin pääset pian uudelleen!

   Poista