sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Sportti-Diego

USA:n urheilu-uutisia tiiviisti seuraavat saattavat tietääkin, että menetimme juuri NFL (football) joukkueemme Los Angelesille. Chargersien omistaja oli sitä mieltä, että stadionimme oli liian nuhjuinen, muttei ollut valmis pistämään korjaushankkeisiin omia miljardejaan. San Diegon veronmaksajat puolestaan tuumivat, että rahoillemme riittää parempaakin käyttöä ja äänestivät remonttiehdotukset nurin. Ja niin Chargersit pakkasivat kimpsunsa ja kampsunsa ja muuttivat Los Angelesiin, missä vastaanotto ei ole ollut kovinkaan lämmin. Kaupungillahan on jo ennestään yksi keskinkertaisen surkea joukkue jolle hurrata.

Minun ei tule Chargerseja ikävä, sillä en kerinnyt sitomaan joukkueeseen kovinkaan kummoista tunnesidettä. Kävin katsomassa yhden ylihinnoitellun kotipelin, josta on parhaiten jäänyt mieleen tuskainen kuumuus ja pitkät jäätelöjonot. Jos haluan käydä katsomassa jalista, kelpaa minulle vallan mainiosti college -taso ja San Diego Statesin Aztecs - joukkue.

Vähän samaa mieltä olen myös lätkästä. NHL -joukkuettahan meillä ei ole, mutta Ducksien farmijoukkue, Gulls, kelpaa minulle loistavasti. Kävimme eilen katsomassa, kuinka Gullsit rökittivät Ontarion. Peli oli viihdyttävä ja minun suht harjaantumattomiin silmiini ihan yhtä tasokas kuin NHL-pelitkin. Lisäbonuksena suomalainen Kalle Kossila, jonka tammikuun lopun ilmaveivimaalia päästiin ihailemaan videolta tässäkin pelissä.


Ennen peliä vietimme iltapäivän kauniissa Point Lomassa, Phillin työpaikan nurkilla. Kävimme tsekkaamassa pari pientä putiikkia, joiden ohi olemme ajaneet miljoona kertaa pysähtymättä ja söimme aikaisen illallisen Mitch's Seafood -ravintolassa yhdessä auringonlaskun kanssa.


Illallisen jälkeen suuntasimme kulkumme Modern Times Breweryyn ja saimme todeta, että aika moni muukin oli saanut saman idean. Sisäänpääsyä odotellessamme törmäsimme pariinkin kaveriin ja saimme kasaan hyvän pre-game porukan. Aina välillä San Diego on (suurkaupungiksi) hämmentävän pieni.


Sporttiteema jatkui tänään omilla treeneillä, Puppy Bowlilla ja kohta alkavalla Super Bowlilla herkkuineen. Entisenä Bostonin asukkina (ja sinne osan sieluani jättäneenä) minun pitäisi ehkä hurrata Patriotseille, mutta kyseisestä joukkueesta on hirmuisen vaikea pitää, ellei sitten ole tosi fani. Patsit lähtevät peliin (vähien tietojeni mukaan) tilastollisena suosikkina, mutta kansan suosikki on ainakin omassa lähipiirissäni Falcons. Onhan tässä vielä tunti aikaa päättää kenelle sitten lopulta hurraan vai hurraanko kenellekään. Parastahan Super Bowlissa on aina luvallinen herkuttelu, Puppy Bowl ja mainokset. Hauskaa peli-iltaa tai -yötä kaikille sitä viettäville!

4 kommenttia:

 1. Kumma kylla, en ite semi latkakiinnostuneena oo vielakaan kerennyt Gulls-peleihin. Kovasti yritan tassa saada tuota miesta lahtemaan seuraks. Harmittaa etta sunnuntai on mulla tyopaiva, silla muuten olisin viettanyt sen samalla tavalla kun viime vuonna: Puppy Bowlia seuratessa Tiger Tigerissa! Tein viime vuonna jopa Puppy Bowlin sivulla sellasen draft homman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puppy Bowl on parasta :D. Mahtavaa, että Tiger Tiger näyttää sen! Ehkäpä sinne sitten ensi vuonna... Ja Gulls -pelille iso peukku! Point Loma on kuitenkin huomattavasti lähempänä kuin Anaheim :).

   Poista
 2. Tulipa viime yönä katsottua Super Bowl kun sattui olemaan vapaa yö töistä. Viime keväänä järjestin miehelleni syntymäpäiväksi viikon yllätysmatkan New Yorkiin ja tietenkin yllätykseen sisältyi liput Rangersien kotiotteluun. En hirveästi ole koskaan välittänyt lätkästä mutta nyt täytyy sanoa, että tunnelma oli todella kohdillaan ja katossa sanan varsinaisessa merkityksessä. Aion mennä toistekin seuraamaan NHL ottelua se on varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ainakin loppua kohden jännä peli, joka piti varmasti hereillä :D. San Diegon aikavyöhykkeellähän tuo peli on jo iltapäivästä.
   Lätkäpeleissä on kyllä tunnelmaa! Ehdottomasti minun lemppari (penkki)urheilulaji :). Vielä parempi, kun meillä on nyt kotijoukkue ja joukkueessa paljon peliaikaa saava suomalaispelaaja.

   Poista