keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Kameraonnea

Minulla oli viime lauantaille jotakuinkin yksi tavoite: Uuden kameran ostaminen. Entinen kamerani oli yhdeksän vuotta vanha ja totaalisen karvalakki Canon Rebel xs järkkäri, jonka Phill osti aikanaan collegen valokuvauskurssia varten. Kamera palveli meitä ja tarpeitamme hyvin, kunnes innostuin valokuvaamaan ihan tosissani ja kameran manuaaliasetukset pääsivät kunnolla töihin. Loppuaikoina ärhentelin kameralle ehkä turhankin usein, sillä se ei vastannut enää tarpeitani eikä varsinkaan suureellisia visioitani (jotka ylittävät usein myös taitoni mennentullen).

Kamerat ovat kuitenkin kalliita ja lykkäsin ostopäätöstä useamman kuukauden muiden tärkeämpien hankintojen mennessä kameran ohi. Kunnes tuli hetki, että oli pakko ostaa jotain: Viimeinen niitti vanhan kameran arkkuun oli peruslinssin (18-55mm) hajoaminen, mikä tarkoitti sitä, että minun olisi hankittava vähintäänkin uusi linssi. Koska kamerat myydään usein setteinä peruslinssin kanssa, alkoi uuden kameran hankkiminen tuntua yhä järkevämmältä ja järkevämmältä.

Seuraavaksi pitikin sitten miettiä, mikä onnekas kamera meille muuttaisi asumaan ja työskentelemään. Merkin valinta oli helppo, sillä tykkäämme Canonista ja meillä on jo ennestään pari muutakin Canonin linssiä kuin se pahaonninen rikkinäinen peruslinssi. Ammattimaista kameraa en tarvitse enkä edes halua kantaa mukanani, joten loppuvertailuun päätyi kolme hyvää harrastuskameraa: Canon Rebel T6, Rebel T6i ja T6s. T6 on näistä se halvin perusmalli, joka oli jo sellaisenaan huomattavasti parempi kuin vanha Rebel xs kameramme.

Olemme siitä onnekkaita, että San Diegosta (North Parkista) löytyy ehkä maailman paras kamerakauppa: George's Camera. Sieltä löytyy rehellinen ja ammattimainen apu pulmaan kuin pulmaan ja niin kävi tälläkin kertaa, että kameroista kallein, T6s, putosi heti vertailulistaltamme, sillä sen erikoishöysteet on suunnattu enemmänkin videoiden kuvaamiseen kuin valokuvaamiseen. Jäljelle jäi siis kaksi kameraa, joiden hintaero oli 300 taalaa. 


Päädyimme lopulta hankkimaan T6i:n ja uuden linssin 750 taalan yhteishintaan. Sijoittaminen selkeästi parempaan kameraan tuntui järkevältä, sillä intoni kuvaamista ja uuden oppimista kohtaan ei ole hiipunut mihinkään ja erot kameroiden välillä olivat juuri niitä minulle tärkeitä isoja pikkujuttuja. Otan kaikki kuvani täysin manuaalina ja tykkään leikkiä erilaisilla valo- ja tarkennusasetuksilla. Minulta löytyy toki myös Adoben Creative Cloud, mutta en halua nojata pelkkiin editointitaitoihin vaan ottaa pohjalle oikeasti hyviä kuvia, jotka eivät pakosti vaadi muuta kuin pienen pintaeditoinnin.


Uusi kamerani joutui heti sunnuntaina tositestiin Joshua Tree National Parkissa ja sai arvosanakseen A+. Vanhaa kameraa ei tullut ikävä laisinkaan, ei kuvatessa eikä varsinkaan valmiita kuvia katsellessa. Olen saattanut silitellä uutta kameraani hellästi pari kertaa muiden katseilta salassa, mutta ei kai pieni ihastus mitään haittaa. Tästä ystävyys-/työsuhteesta tulee toivottavasti yhtä pitkä ja tuottelias kuin edeltäjänsäkin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti