maanantai 24. lokakuuta 2016

Työmatkapyöräilijän retro hipster reppu

Sen lisäksi, että viihdyn nyt työssäni, viihdyn loistavasti myöskin työpaikallani, sanan fyysisessä merkityksessä. Koulumme on viihtyisä ja se sijaitsee kivalla alueella North Parkin ja South Parkin välissä.

Entistä viehättävämmän koulun sijainnista tekee se, että se sijaitsee vain reilun neljän helposti ja turvallisesti pyöräiltävän kilometrin päässä kotoa. Sanomattakin ehkä selvää, että olen hylännyt autoni täysin ja hypännyt paria poikkeusta lukuunottamatta pyörän selkään joka aamu.

Työmatkapyöräily on tehnyt todella hyvää. Saavun töihin virkeänä ja rentoutuneena. Iltapäivällä käyn päivän asiat läpi mielessäni ja jätän ne jonnekin pyöräteiden varsille odottamaan seuraavaa työpäivää. Ylittäessäni 805 -motarin matelevan aamuruuhkan, hykertelen joka kertaa tyytyväisenä. Voisin olla tuolla jumissa muiden kanssa, mutta sen sijaan tunnenkin auringon ja tuulen poskillani ja viikottain kertyvät kilometrit  jalkalihaksissani. Pyöräily on ollut kiva lisä jo muutenkin suhteellisen aktiivisiin arkipäiviin ja treeneihini.

Kätevänä lisäbonuksena päivittäinen pyöräily on tuonut elämääni retro hipster ketturepun. Olen haikaillut Fjällrävenin kanken (ruotsailen ö kieltäytyy toimimasta...) repun perään jo pidempään, mutta käytän reppua sen verran harvoin, ettei sen suolainen hinta tuntunut perustellulta. Pyöräillessä repulle tulee käyttöä kuitenkin joka päivä, joten uuden repun hankinta tuntui yllättäen jopa välttämättömältä ja taatusti ansaitulta.


Nyt kelpaa viilettää pitkin Normal Heightsin, City Heightsin ja North Parkin katuja, ainakin siihen asti kun marraskuu tuo mukanaan pilkkopimeät ja aikaiset illat.

Pyöräily on jees, vaikka muutamien työkavereideni mielestä olenkin hieman kaheli.

4 kommenttia:

 1. Mä oon ihmetellyt näitä Kånkenin-reppuja täällä! Halusin sellasen itsekin, koska aattelin, että täällä se olis niin erilainen... Mutta vielä mitä - niitä myydään monessa hipsteri-vaatekaupassa täällä, varsinkin San Franciscossa! On siis jäänyt ostamatta. Toistaiseksi. On ne kyllä niin kivoja, että tekis edelleen mieli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä San Diegossa on tullut kettuja vastaan ihan vain muutama, joten ajattelen/kuvittelen olevani nyt ihan hipsteriaallon huipulla 😁. On se kyllä kiva, kätevän kokoinen ja oikeasti aika ergonominenkin.

   Poista
 2. Jaa, että neljän kilometrin pyöräilyn takia oot hieman kaheli :D Mä välillä ite ihmettelen kun Tanskassa osa jaksaa pyöräillä töihin aamusin 15km matkan. Se on musta vähän kahelia, varsinkin kun töihin menee bussilla 45min koska ruuhkaa ei tänne suuntaan ole kun "maalla" sijaitsee. Mulla menis 15km pyöräilyyn ainakin se tunti ja nytkin aivan pilkkopimeää ulkona aamulla klo 6.45, siis niin pimeää, ettei nää tien toiselle puolen jos siellä seisoo joku mustissa vaatteissa :D En uskaltais kyllä lähteä pyörällä ajamaan plus että tänä aamuna mittarissa oli vain +3 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, tämä yksityisautoilun luvattu maa :). Suomessa asuessani olisin helposti vaikka kävellyt töihin joka aamu. Pakko kyllä myöntää, että itsekin olen alkanut ottamaan autoilun itsestäänselvyyteenä. Onneksi nyt on ainakin vaihtoehtoja. 15km pimeässä ja kylmässä aamussa olisikin sitten jo pikkuisen eri juttu...

   Poista