lauantai 8. heinäkuuta 2017

Oregon Coast

Paikasta ja ajasta toiseen siirtyminen on nykyään hämmentävän helppoa. Viikko sitten tähän aikaan olimme matkalla Portlandiin. Lensimme Kalifornian ja Oregonin vuorten yllä ja yritimme arvailla, mikä järvistä saattaisi olla Crater Lake. Illallisen söimme vehreän kesäisessä Porlandissa ja yöllä nukahdimme minulle Helsingistä tuttuun ratikan kolinaan. Olin totaalisen lomalla ja täynnä odotusta.


Cannon Beach

Eilen illalla lensimme samojen vuorien yli takaisin kotiin ja menimme lähes samantien nukkumaan. Tänään aamulla löysin itseni jo töistä. Hyppäsin suoraan lomalta töihin ja seikkailuista arkeen eikä se ollut väsymyksestä huolimatta edes kovin vaikeaa.Cannon Beach

Valehtelisin silti, jos väittäisin ettenkö toivoisi pääseväni silmiä räpäyttämällä takaisin Oregoniin lomailemaan. Loma oli ihana ja maisemat upeampia kuin uskalsin edes toivoa ja odottaa. Tarinoita ja kuvia riittää taas jaettavaksi useamman postauksen verran, sillä viikon aikana kerkisimme seikkailemaan monenlaisissa maisemissa eri aktiviteettien parissa. 


Octopus Tree


Tämän postauksen kuvat ovat sunnuntain road tripiltä Portlandista Oregonin rannikon kautta Umpqua Joen varrella sijaitsevaan Steamboat Inn -majapaikkaamme. Rannikon kautta ajaminen triplasi matkaan tarvittavan ajan, mutta mitäpä siitä; matka oli jo kohde itsessään ja selityskin löytyy varmasti näitä kuvia katsomalla. Kalifornian rannikko on upea, mutta Oregonin rannikon jylhyys ja vaihtelevuus hiveli silmääni vähintäänkin yhtä lempeästi.Olimme varautuneet  seuraavana tiistaina juhlittavan 4th of Julyn vuoksi ruuhkiin, mutta saimmekin ajella hyvin rauhassa keskellä kauneimpia metsiä ja maaseutua muutamaa suosittua rantakaupunkia lukuunottamatta. Radio ja kännykkä toimivat silloin kuin toimivat, joten kannattaa varata mukaan musiikkia ja ideaalitapauksessa myös navigaattori. Vuokrasimme Nissanimme tällä kertaa Hertzin kautta ja saimme yllätykseksemme navin kaupanpäälle. Onneksi saimme! Muuten olisimme saattaneet olla useampaan kertaan ainakin pikkuisen eksyksissä.


Kun sunnuntaina illan jo pimetessä kurvasimme joen rannalla sijaitsevan mökkimme pihaan ei mistään kuulunut muita ääniä kuin kuistimme alapuolella pauhaavan kosken kohina sekä ötököiden ininä ja sirkutus. Mökissämme ei ollut telkkaria eikä kännykkäverkosta ollut tietoakaan. Oli helppo keskittyä hetkeen, mutustella kaikkea jo näkemäämme ja suunnitella seuraavan päivän seikkailuja Crater Lakella. 

2 kommenttia:

  1. Me ollaan jo kymmenkunta vuotta lomailtu kahdesti vuodessa siinä Cannon beachin naapurissa, Seasidessa. Vielä ei olla kyllästytty Oregonin rannikon kauneuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea kuvitella, että siihen edes voisi kyllästyä :). Niin kaunista!

      Poista