maanantai 10. heinäkuuta 2017

North Umpqua joen valloitus

Tänä vuonna vietimme heinäkuun neljättä astetta seikkailuhenkisemmissä meiningeissä. Kuunneltuamme North Umpqua joen pauhua pari yötä putkeen, oli aika selvittää, kuinka voimalla koski oikein virtasi. Aloitimme päivän koskenlaskulla North Umpqua Outfittersien kanssa.


Aiempi kokemukseni koskenlaskusta rajoittui kuutos luokan leirinkouluun Lieksaan, jossa pääsimme laskemaan koskea kirkkoveneellä. Tällä kertaa olimme liikkeellä kuitenkin huomattavasti pienemmällä paatilla eikä vapaamatkustajille ollut tilaa.


Homma alkoi nopsalla turvallisuus- ja tekniikkakoulutuksella ja sitten painuttiinkin jo veteen testailemaan, miten homma sujuu.

Hyvinhän se sujui. Meillä oli aivan mielettömän hauskaa oppaamme kanssa, joka tuntee joen kuin omat taskunsa. Vesi oli kylmää ja kastuimme hommassa tietenkin aivan läpimäriksi, mutta olen siltikin tyytyväinen päätökseeni sanoa kiitos ei märkäpuvuille ja takeille. Aurinko porotti kuumasti ja viileät pärskeet kuuluivat mielestäni asiaan. 

Yllä olevat kuvat ovat North Umpqua Outfittersien Facebook -sivuilta

Laskimme kakkos ja kolmos luokan koskia (asteikolla 1-5) ja niissä riitti juuri sopivasti haastetta ja meininkiä ensikertalaisille. Reitin loppupuolella hauskan aamupäivän kruunasi muutaman metrin päästä ylitsemme lentänyt kotka, joka jäi lähipuuhun tuijottelemaan menoamme. Toivottelimme kotkalle hyvää 4th of July:ta ennen kuin rantauduimme ja jatkoimme lounaan kautta seikkailujamme kohti mt. Thielsenin haikkipolkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti