keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Seikkailijakissa Los Angelesissa

Kun Kalifornia kielsi vuoden alussa höttömuovikassit, sain mahtavan bonus-syyn hankkia elämääni lisää kangaskasseja ja ulkoiluttaa niittää aiempaakin useammin.

Rakastan kangaskasseja, mikä on madollisesti nähtävillä myös kokoelmani helmien kassialmamaisesta kunnosta. Vaikka olisikin ehkä liioittelua sanoa, että kangaskassit sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen, sopivat ne silti aika moneen tilanteeseen ja kaltaiseni rentoilijan päivittäisiin asuihin.

Kokoelmani uusin yksilö lähti mukaani Portlandista ja edustaa rakkauttani seikkailuja ja kissoja kohtaan. Pienet kultaiset yksityiskohdat tuovat kassiin juuri sopivan ripauksen blingblingiä ja tekevät kassista lähes täydellisyyttä hipovan.


Viimeisimmälle seikkailulle kuvan kassi pääsi eilen, kun piipahdin päiväseltään (öh, aamuseltaan) Los Angelesissa passia uusimassa. Heräsin hieman aamuneljän jälkeen ja lähdin liikkeelle jo reilusti ennen viittä. Alkumatka meni vielä sujuvasti, kunnes 405-tien ruuhkat saivat puhelimeni gps:n houkuttelemaan minut lentokentän takaisille pienille sivuteille. Pääsin kuitenkin perille (etu)ajoissa ja koko homma oli hoidettu jo yhdeksältä, jolloin virallinen passinuusiminaikani oli. Välillä on ikävä tällaista suomalaista tehokkuutta.

Olin ajatellut piipahtavani Santa Monicassa tai Huntington Beachillä, mutta väsymys ja pilvinen sää saivat minut suuntaamaan samantien takaisin kohti San Diegoa. Pahimmat ruuhkat olivat jo ohi, joten olin kotona jo reilusti ennen puoltapäivää, yhteensä noin 5 ja puoli rantintakana vietettyä tuntia myöhemin.

Kotiin päästyäni söin ja katselin telkkarista hömppää, kunnes orava aiheutti sähkökatkon 45 000 san diegolais taloudelle, meidät mukaanlukien. Hyvä syy päikkäreille, joiden jälkeen päiväni lähti uuteen nousuun.

Passin uusiminen on ulkosuomalaiselle pahimmillaan aikamoista säätämistä ja rahanmenoa. Minähän olen suhteellisessa mittakaavassa aika onnekas, kun pääsen kuitenkin ihan päiväseltään passin uusimisreissulle ja Suomen hyvin tiukat standardit täyttävän kuvankin sain otettua kymmenen mailin säteellä. Nyt asia on kuitekin taas hoidossa seuraavaksi viideksi vuodeksi ja kissakassikin pääsi mukanani road trippailemaan.

Kaikille San Diegossa asuville passikuvan tarvitsijoille viellä sellainen vinkki, että Solana Beachilla sijaitsevasta Total Photo -valokuvaamosta saa taasti Suomen vaatimukset vastaavan passikuvan ja kaupanpäällisiksi loistavaa palvelua. Suosittelen!

7 kommenttia:

 1. muistan kun suomen lähetystö oli ennen Beverly Hillsissä ja kävin siellä just tautisen aikasen aamulla, olin valmis jo heti ennen 9am muttei ois millään tehny vielä lähtä kotiin! Mutta mikään ei ole vielä auki...ei sillä että sinne Pradalle tai Vuittonille ois vara lähteä ostoksille kuitenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyinen sijaitsi vajaa 10 min. Santa Monicasta, mutta oli tosiaan niin pilvistä, ettei huvittanut lähteä lähteä yksin rannalle käppäilemään. Siinä lähetystön lähellä sijaitsee Scandinaavi-kauppa/-deli, jossa olin myös ajatellun piipahtavani, mutta hekin aukaisivat ovet vasta kymmeneltä. Kävin lohdutukseksi ihan lähetystön vieressä sijaitsevassa Bed, Bath, Beyondissa ostamassa liitulakuja ja ajelin kotiin :). Täytyy lähteä taas joskus yönyli reissulle Losiin ja mielellään seuralaisen kanssa :D.

   Poista
 2. Hei aivan ihana mekko! Saako kysyä mistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on Suomesta, Vilasta :). Ostin sen tosin jo puolitoista vuotta sitten, eli en tiedä onko ihan vastaavia enää mallistoissa.

   Poista
 3. Eiko siihen passinuusimiseen siis kay mikaan tollanen apteekissa otettu passikuva? Kun eiko ne saannot loppujenlopuks oo aika samat? Tiian etta suomen kuvissa ei saa olla liikaa meikkia, kun taas naissa USAn kuvissa ei nayta hirveesti olevan valia onko sita eyelineria vai ei. Pitais nimittain itekkin uusia passia, joka on ollut ummessa jo viime vuodesta saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiilaan valiin. :D Suomen passikuvalle on niin tarkat raamit kaikissa mitoissa sun muissa ettei taman maan passikuvan mitoilla otettu kuva kay. Ma kiersin UPS storeja, eivat suostuneet ottamaan kuin USAn passikuvan mitoilla, joka ei tosiaan mene lapi suomen passiin. Suosittelen kanssa vahvasti taalla San Diegon alueella tuota Total Photoa, tekivat tarkkaa tyota mittojen kanssa eika ollut mitaan ongelmaa saada passikuvaa hyvaksytyksi. :)

   Hyva, etta Veera kirjoitit tuon ylos jonnekin.. googletetaan sun blogista sitten viiden vuoden paasta kun tarttee taas uusia kuvaa. :D

   Poista
  2. Joo, Suomen passikuvan erikoisvaatimukset ovat kuulemma tiukimpia maailmassa. Kuka tieteää miksi... Mutta en viitsinyt riskeerata. Harmittaisi ihan hirveästi ajella Losiin ja kuulla, ettei passihakemusta saa vireille vääränlaisen kuvan takia. Poliisin sivuilta löytyy tarkat (monisivuiset) ohjeet, mutta tuolla Total Photossa ne osasivat ne ulkoa. Suomalaisia asiakkaita on käynyt kuulemma paljon viime aikoina :). Toinen paikka, josta olen kuullut suosituksia on A-1 Broadway Photo downtownissa. Se menee tosin viikolla kiinni jo viideltä ja ei ole lauantaisin auki.

   Poista