perjantai 14. heinäkuuta 2017

Oregonin helmiä ja hedelmiä

Vielä muutama vuosi sitten olin vankkumaton kaupunkilomien kannattaja. Sitten tapahtui jotain ja minusta tuli luontotyyppi. Tänä päivänä en osaa ajatella lomaa ilman jonkinmoista luontoelämystä.

Portland on siitä(kin) oivat kaupunkikohde, että sieltä on helppo piipahtaa ihan päiväseltäänkin luonnossa upeiden maisemien keskellä. Vietettyämme keskiviikkoillan helteisessä kaupungissa, teki torstaina mieli suunnatta auton nokka kohti Columbia joen vesiputouksia ja hedelmätarhoja.

Ihan ensimmäiseksi ajelimme Washingtonin osavaltion puolelle, Beacon Rockin ulkoilualueelle, ihailemaan Columbia Jokea yläilmoista. Beacon Rock haikki maksoi kympin per auto. Maksun sai hoidettua perinteisen raha kirjekuoreen -vaihtoehdon lisäksi myös kortilla automaatissa. Varsin edistyksellistä meininkiä.Beacon Rock haikki oli helppo ja nopea ylämäkikävely serpentiinimäisesti kiemurtelevia kävelysiltoja pitkin. Maisemat olivat kauniit, joskin kirkaan auringon takia "sumuiset" (hazy).Beacon Rockin valloituksen jälkeen ajoimme kauniita maisemia seuraillen joen Oregonin puoleiselle rannalle ihailemaan vesiputouksia. Niin kuin aiemmin mainitsin, vesiputouksia Oregonissa riittä.


Kaikista tunnetuin putous on Multnomah falls, joka oli valtava. Valtava oli myöskin putouksella tungeskeleva ihmispaljous. Huonotapaiset ja toisiaan tönivät turistit ahdistivat sen verran paljon, että palasimme pian haikkipolkua pitkin huomattavasti pienemmälle ja rauhallisemmalle Wahkeena putoukselle.


Alueella olisi ollut paljon muitakin kauniita putouksia, mutta päätimme kuitenkin jatkaa matkaa Hood River kaupunkiin lounaalle. Hood River oli viehättävä pikkukaupunki, jossa voisin hyvinkin viettää seuraavalla reissulla yhden yön paikallisia viinejä maistellen.Hood Riverin hoodeilta löytyi viinien lisäksi kivoja ravintoloita ja kauppoja sekä fruit loopin alkupiste. Fruit Loop on reilun kolmenkymmenen mailin pituinen maisemareitti hedelmätarhoja pursuilevan maaseudun halki.Piipahdimme muutamalla maatilalla ostamassa hedelmiä ja jätskiä. Fruit Loopin parasta antia oli kuitenkin alpakkafarmi, jossa pääsimme itsekin syöttämään noita ihanan lupsakoita karvakasoja.


Alpakan kieli oli limainen ja karhea ja hiustyyli vertaansa vailla. 

Alkuillasta ajelimme alpakoille naureskellen noin tunnin verran takaisin ihanan kummallisen Porlandin ilta- ja yöelämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti