torstai 25. toukokuuta 2017

Kymmenen vuotta omaa naamaa

Olen huono osallistumaan blogihaasteisiin, mutta tämä kymmenen vuoden profiilikuvahaaste  osui ja upposi niin syvälle, ettei minulle jäänyt oikeastaan edes vaihtoehtoja. Haaste on lähtöisin Mamma rimpuilee -blogista.

Liityin Facebookiin keväällä 2007, eli himppusen yli kymmenen vuotta sitten ollessani vaihdossa Amsterdamissa. Profiilikuvia löysin arkistoista komeat 87 kappaletta, mutta älkää pelätkö, valitsin joukosta 18 kurkistusta minun Facebook-minäkuvani historiaan.


Tämä kuva oli profiilikuvistani toinen, mutta oikeasti otettu aiemmin kuin se kaikkien aikojen ensimmäinen naamakirjan kuva. Kuvassa on tuore vaihtari, joka on tossujen pois potkimista vaille valmis Cafe Uilensteden opiskelijapippaloihin. Taustalla näkyy meidän hyvin askeettinen huoneemme, joka muuttui pian kuvan ottamisen jälkeen Ikean, Heman ja lahjoitusten avulla aika paljon viihtyisämmäksi (ainakin kullatuissa muistoissani).


Pari kuukautta myöhemmin olin ystäväni kanssa interraililla Ranskan Rivieralla. Tämä kuva taitaa olla Cannesista. Tuolla reissulla näin ensimmäistä kertaa palmuja ja sain parantumattoman reissukärpäsen pureman.


Seuraavana syksynä olinkin jo Amerikan mantereella au-pairina. Tässä kuvassa tarkalleen sanottuna New Yorkissa, vaikka koti löytyikin Bostonista.


Ensimmäinen profiilikuva Phillin kanssa. Kuva on otettu Hawaijilla vuoden 2007 toiseksiviimeisenä päivänä. Seuraavana päivänä päättyi vuosi ja alkoi meidän ensimmäinen erämme kaukosuhteilua.


Kesällä 2008 palasin taas Hawaijille ja Phillin kainaloon. Vaikka suurin osa kesästä kuluikin Oahulla, reissasimme heinäkuussa myöskin Los Angelesiin ja Albanyyn. Tässä kuvassa vertailen käsiäni jonkun isokätisen julkkiksen laattaan Hollywoodissa. Ei pienintäkään muistikuvaa kenen...


Talven 2008-2009 vietin Jyväskylässä opiskeluja viimeistellen ja Red Sox hattua ulkoiluttaen.


Kunnes kesällä 2009 palasin taas kerran Hawaijille. Kuvassa tosin reissussa San Franciscossa. Päällä Phillin lempparipaita (siis omani).


Tässä on hypätty jo kesään 2010 ja Suomessa vietetyn talven jälkeen Hawaijille. Taisimme mennä kihloihin pari päivää tämän kuvan ottamisen jälkeen.


Ja sitten ollaan taas New Yorkissa, pari päivää ennen meidän häitä kesällä 2011.


Keväällä 2012 perheemme oli kasvanut Kisulla ja koti vaihtunut Hawaijilta New Hampshireen. Taustalla näkyy myöskin hyvin tyypillinen amerikkalainen (vanhemman talon) sähkömittari.


Tämä suudelma annettiin Pasadenassa 1.1.2013 Ruusuparaatin alkua odotellessa. Yksi huimimmista päivistä ikinä!Muuttomatkalla/ road tripilla USA:n halki tuli otettua parikin profiilikuvaa. Ylempi on Chicagosta, alempi jostainpäin Utahia. Syksy 2013. Minä olen aina tykännyt noista Phillin lomaparroista...


Talvella 2013 lautailtiin Kalifornian tyyliin Big Bearilla.


Ja seikkailtiin perunalastuvuorella.


Tämä vuori löytyi puolestaan Alaskasta kesällä 2015 ja on edelleenkin yksi lempparikuviani.


Keväällä 2016 nauratti Anza Borregossa. Näitä luonto- ja haikkikuvia on muuten profiilikuvien joukossa ihan pari...


Mutta on minulla joskus ihan oikeatkin vaatteet päällä. Tämä kuva on yksi tuoreimmista ja löytyy täältä blogistakin. New Yorkissa jälleen kerran. Enpä olisi silloin 2007 syksyllä vielä arvannut, kuinka usein siellä tulee vierailtua.

Jummi mitä muistoja. Lähes kaikki ihan eilen otettuja... Montakohan kertaa sitä vielä kerkiääkään vaihtamaan profiilikuvansa.

8 kommenttia:

 1. ihania kuvia! nyt alko mietityttään et jos alkas omia kuvia katsoon niin kauas taaksepäin...apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hih, loppujen lopuksi vanhojen kuvien katselu oli enemmän hauskaa kuin pelottavaa, vaikka välillä pitikin lähinnä kurkkia vain sormien välistä :D.

   Poista
 2. Moikka!
  Ihan mielenkiinnosta pari kysymystä, kun siellä asustat ja tiedät asioista. Olen itse loppukesästä lähdössä kentuckyyn töihin ja on mietityttänyt pankkiasiat. Palkat maksetaan sekkeinä ja mietityttääkin, saako niitä talletettua suomalaiselle tilille vai onkohan siellä mahdollisesti avattava paikalliseen pankkiin tili?
  Myös puhelin ja liittymä mietityttää.. saako ulkomaalainen ostettua mahdollisesti paikallisen prepaidin tms siellä? Olen kuitenkin vain 4kk työreissulla siellä ja pitäisi maksaa vuokrat ja laskut kotosuomeen päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että shekkejä voi tallentaa suomalaiselle tilille, mutta varmaksi en uskalla väittää. Pankkitilin avaamiseksi tarvitset paikallisen sos.turvatunnuksen, jonka saaminen riippuu viisumityypistä. Shekkejä voi vaihtaa myöskin käteiseksi tiettyihin summiin asti eli et tarvitse välttämättä paikallista pankkitiliä. Rahan siirtämiseen täältä Suomeen on olemassa erilaisia keinoja, mutta itse en tiedä niistä paljoakaan. Olen siirtänyt vain kerran rahaa amerikkalaisen ja suomalaisen pankkitilini välillä ja muistan, että se oli tosi kallista. Sen jälkeen olen kuullut, että on olemassa muitakin keinoja. Liity esim. Finns in America -facebook-ryhmään. Sieltä löytyy usein apua tämänkaltaisiin kysymyksiin.
   Prepaid puhelinliittymä on helppo ja nopea hankkia. Joudut tosin mahdollisesti ostamaan täältä puhelimen, sillä Eurooppalaiset puhelimet eivät aina toimi USA:n verkoissa. Operaattoreita on useita, esim. AT&T, T-mobile, Verizon ja monia muita. Kannattaa vertailla hintoja ja katsoa kuuluvuusalueita oman sijaintisi mukaan.
   Toivottavasti tästä oli edes pikkuisen apua! Tsemppiä muuttojärkkäilyihin!

   Poista
 3. Kivoja kuvia! Nuo profiilikuvasi kertovat myös hyvin teidän tarinaanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, profiilikuvien katselu on matka muistoihin ja samalla myös meidän tarinaan, koska ollaan oltu yhdessä melkein koko facebook-historiani ajan :).

   Poista
 4. Tämä on niin hyvä haaste, naurattaa ihmisten kuvat joka kerta. Ja kiva blogi sulla, luin heti monta postausta, kun tämän äsken löysin. Mä olen myös opettaja ja muuttamassa perheen kanssa Havaijille tämän kuun lopussa! Lämmitti siis erityisesti nämä Havaijin-kuvasi, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FB-kuviin mahtuu yllättävän paljon elettyä elämää:D. Kiva kun löysit tänne! Mä kävin myös lukemassa sun ekan postauksen eilen ja jään innolla odottelemaan jatkoa! Hawaijilla on ikuisesti iso kolo minun sydämessäni, vaikka eri saarella oltiinkin. Ja opehommat liippaa toki myös hyvin läheltä :).

   Poista