torstai 1. joulukuuta 2016

Small business Saturday

Huomasin facebook -kavereideni päivityksiä lukiessani, että Black Friday - huuma yrittää iskeä myös Suomeen. Eihän se minun elämääni vaikuta toki mitenkään, mutta toivoisin silti, että jättiyritysten markkinajuhlan sijaan Suomessa alettaisiin juhlia kiitollisuutta ja tuettaisiin paikallisia pienyrityksiä. Vaikka monesta asiasta tässä maassa pidänkin, ei Black Friday lukeudu suosikkieni joukkoon.

USA:ssa Black Friday -hulinat ovat ihan omaa luokkaansa ja pysyn niistä yleensä niin kaukana kuin pystyn. Piipahdimme perjantaina tukikohdan "tavaratalossa", mutta totesimme kiemurtelevat jonot nähtyämme olevamme aivan väärässä paikassa. Jos yhdessä vaakakupissa on turha tavara monen tunnin jonottamisen kera ja toisessa rentouttava päivä rannalla, kallistuu kuppi heittämällä kivan tekemisen puolelle.

Heti seuraavana päivänä vietetty small business Saturday oli sen sijaan huomattavasti enemmän minun juttuni. Palasimme lauantaina aamupäivällä San Diegoon ja vietimme iltapäivän Adams Avenuen Spirit Stroll tapahtumassa, joka piti sisällään 14 jouluista juomamaistiasta Adams Avenuelle sirotelluissa pikkuliikkeissä. Löysin tapahtuman myötä monta uutta putiikkia ja pop up-kauppaa. Eikä niissä juomissakaan ollut mitään valittamista.


Tapahtuman alussa paistoi vielä kuuma aurinko, mutta sitten iski "myrsky" tuoden  mukanaan jäätävä sateen ja tuulen. Sää oli kuin Suomessa joulun alla, mutta minä olin kerrankin varautunut. Taisi olla eka kerta ikinä, kun päässäni oli pipo San Diegon kaupunkialueella. Eikä ollut muuten yhtään liikaa.


Päätimme iltamme Tiger Tigeriin, josta sai viime viikonloppuna täydellisesti teemaan sopivaa olutta. Oman lasi- ja peiliyrityksen omistava kaverimme Jeff kehitteli yhteistyössä South Park Brewing Companyn kanssa oman nimikko-oluensa. Patriot IPA oli hyvää! Suosittelen maistamaan, jos osuu kohdalle. Samaten suosittelen soittamaan Jeffille, jos tulee tarvetta uusia laseja tai peilejä San Diegon alueella.

Mies ja hänen oluensa

Nyt pitäisikin sitten alkaa miettimään, mistä isoista ja pienistä kaupoista löytyisi kivoja joululahjoja. Kolme viikkoa aikaa ja mieli lyö aivan tyhjää.

5 kommenttia:

 1. Mä käytin yhden sun idean jo joululahjoja hankkiessa. ;) Hyvällä mallilla siis täällä! Mutta tuohon black fridayhin, mieluummin mäkin näkisin Suomessa just vaikka kiitospäivän. :) ja kyllä minuakaan ei saa mustana perjantaima edes ruokakauppaan... :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, mitä mitä... Onko mulla ollut joskus joku idea :D? Kerro ihmeessä mullekin!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tämä ei nyt mitenkään liity itse postaukseesi mutta oli pakko tulla sanomaan sen verran, että olen ollut vakkarilukija blogissasi jo todella kauan ja sain mahdollisuuden suositella blogiasi muillekin. Blogisi on niin elämänmyönteinen ja hyväntuulinen silloinkin kun jokin sinua kiukuttaa! :D Veera siellä Phillin, Kisun ja Possun kanssa elää sellaista Amerikkalaista unelmaa mikä mulla oli pienenä (ja vähän suurempanakin) tarkoitus toteuttaa mutta elämä nyt vie, enkä siitä ole ollenkaan pahoillani tällä hetkellä ;) Mutta tarkoitus oli jälleen kerran kertoa kuinka hyvälle mielelle blogisi aina saa. Iso kiitos siitä ja upeista kuvista joita jaksat ottaa ja postata meidän lukijoiden iloksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuutikki <3! Tällaisesta palautteesta tulee aina valtavan hyvälle mielelle :).

   Poista