sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Kalifornian talvityyli

Vuodet ovat tehdeet tehtävänsä ja minusta on tullut virallisesti liioittelevan lämpimästi pukeutuva kalifornialainen. Olen hehkuttanut kaikille kuinka San Diegossa on ollut viime aikoina kylmä, todellinen sweater weather. Kavereiden ja vanhempien reaktioista päätellen 15 astetta ei ole kuitenkaan vielä kylmä. Eikä kuulemma edes öiset 10 celsiuksen hujakoilla pyörivät lämpötilat.

Mutta uskokaa pois, kyllä se tuntuu pitkän kesän jälkeen kylmältä eikä minua hävetä enää laisinkaan vetää villapuseron päälle takkia tai jopa pipoa päähän silloin kun siltä tuntuu. Nilkat saavat toki olla edelleenkin paljaana ja sukkienkin kanssa on vähän niin ja näin, ellen sitten intoudu bootseilemaan.

Kalifornialaisten lasten ja aikuisten talvipukeutuminen on huvittavan kaikenkirjavaa. Osa lapsista kipittää vieläkin koulun pihalla sandaaleissa, toisilla on untuvatakit ja uggsit ja kolmansilla aina yhtä toimiva pipo-shortsit combo. Vanhempien vaatevalinnat noudattavat aivan samaa sekavaa kaavaa eikä kukaan tunnu hämmästelevän kumpaakaan ääripäätä tai niiden sekoituksia. Kaikki on sallittua ja joogapöksyt sopivat jokaiseen lämpötilaan.


Tämän kuvan mukaiset varusteet eksyivät päälleni lauantaisella iltakävelyllä. Tuolta takin alta löytyy villapaita eikä piponkaan mukaan tulo ollut kaukana. Olo oli lämmin ja juuri sopivan hippi. Viikon päästä päällä saattaakin olla vielä pari kerrosta lisää, sillä suuntaamme perjantai-iltana nokkamme kohti New Jerseya. Sormet ja varpaat ristiin, että saataisiin pitkästä aikaa valkoinen joulu! 

4 kommenttia:

 1. Puhuttiin tasta just Robertin kans etta San Diegossa on niin hassua etta kun vaikka oot jossain baarissa tai vaikka edes kaupassa tai missa tahansa, ja sisaan astuu ryhma ihmisia, niin siita ryhmasta loytyy muutama kenella on talvivaatteet paalla, ja sit tietenkin muutama ketka vielakin kulkee shortseissa ja t-paidassa. Tai sitten lampimampi vaihtoehto; shortsit ja huppari :D Me ollaan molemmat kans overikalifornialaisia, pipot paassa ja talvitakit. Ja itse kaivelen paskummat sukkahousut esiin ja niita pitaa olla ainakin kahdet paalla jos ulos meinaa lahtea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Phill on juuri tuollainen shortsit ja huppari tai villapaita tyyppi :D. Minulla on jotakuinkin aina vähintään yksi kerros enemmän vaatetta. Tänään on aamulla jäätävän kylmä ja päivän kuumuus yllätti aivan täysin. Nähätävästi yhteen päiväänkin mahtuu reilu 20F lämpötilaeroja...

   Poista
 2. Täällä on kylmää ja lunta ja koululaiset kulkee shortseissa ja t-paidassa. Mä olen umpijäässä toppavaatteissakin. Talvella ei onneksi tarvitsekaan olla tyylikäs, riittää kun on vain lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan kanssa New Hampshiren ajoilta, kuinka yllättävän monet kulkivat talvellakin shortseissa, vaikka maassa oli lunta. Eihän ne siellä ulkona kauaa olleet, mutta itse en kyllä kävelisi edes autosta kauppaan liian vähissä vaatteissa. Minullakin menee lämpö tyylikkyyden edelle.

   Poista