sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Rumia paitoja ja hirveitä lahjoja

On taas se aika vuodesta - pikkujouluaika nimittäin. Oma työpaikkani skippasi juhlat ja aikoo korvata ne keväisemmillä juhlilla, mutta Phillin työpaikka tasapainotti tilanteen järjestämällä kahdet erilliset pippalot. Viikko sitten juhlittiin squadronin  kanssa Dave and Bustersissa ja tänä viikonloppuna hyvin rennoissa tunnelmissa pienemmän toimistoyhteisön kanssa Phillin pomon kotona.

Molempien juhlien yhtenä mahdollisena asukoodina oli ugly Christmas sweater, eli klassinen ruma jouluneule. Halusin omani olevan ehdottomasti kissa-aiheinen ja löysinkin jotakuinkin täydellisen yksilön Marshall'sta. Paidasta löytyi asianmukaisesti kimalletta, kulkusia, tonttuhatun tupsu ja karvaa. Niin täydellisen kamala ettei paremmasta väliä. Phillin paita löytyi samasta kaupasta ja noudatteli hyvin perinteistä linjaa. Tonttu mikä tonttu...


Eilisisten juhlien kohokohta oli jouluinen klassikko: White elephant gift exchange. Jokainen tuo juhliin kahdenkympin arvoisen paketoidun lahjan ja vetää hatusta "vuoronumeron". Omalla vuorollaan osallistuja voi joko valita pöydästä avaamattoman lahjan tai varastaa jonkun toisen saaman lahjan. Sama lahja voidaan varastaa vain kaksi kertaa.

Phillin tavoite on ollut jo useampana vuotena keksiä mahdollisimman kamala lahja, josta ei voi hankkiutua eroon. Mietimme pitkään erilaisia vaihtoehtoja ja päädyimme kotitekoiseen. Phill väkersi savesta kamalan hienon valokuvakehyksen, jonka teemana oli best friends forever faces and fingers folder filer aka BFF6 - My face here, your face here. Valokuvakehys päätyi Philli pomolle. Kuinkas muutenkaan.

Kuvassa nakyy myos lahjan kaksi muuta osasta...

Yksi Phillin kavereista päätti leikkiä samaa leikkiä ja paketoi lahjapaperin sisään oikean skorpionin terraariossaan. Hän keksi skorpionille nimen ja elämäntarinan, jotta sitä ei voisi päästää vapaaksi luontoon. Skorpionin saaja oli kauhuissaan ja niin olisin kyllä ollut minäkin. Kaikeksi onneksi toisen roska on toisen helmi: Skorpion päätyi lopulta yhden Phillin työkaverin pojalle lemmikiksi.

Hauskat pippalot, joissa yhdistyi kaikki, mitä pikkujouluissa rakastan: rento meninki, hyvä ruoka ja sopivan epäsopiva hölmöily. Ensivuonna sitten taas uudestaan uuden neuleen kera. Joulupaitoja kun ei voi koskaan olla liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti