tiistai 19. joulukuuta 2017

Tiistai 19.12

Huomenta! Herään ennen kelloa huonosti nukutun yön jäljiltä. Peilikuvani näyttää juuri siltä miltä tuntuukin: homssuiselta. Vahvistan lookiani aamutakilla ja tohveleilla. Koti tuntuu viileältä vaikka termostaatin mukaan sisälämpötila onkin (lämmityksen ansiosta) hieman päälle 20 astetta.

Aamupalaksi tarpeeseen tulevaa kahvia ja itse tehtyä ruisleipää avocadon sekä chilin ja kurpitsan siementen makuisen mantelilevitteen (this is nuts, super hyvää!) ja munien kanssa. Aamupalan valmistus kestää ikuisuuden, sillä olen väsyneenä aina todella kömpelö. Kissat kärkkyvät pudonneita ruokia ja pyörivät muutenkin jaloissa kiehnäämässä.

Istun sohvalla taas liian pitkään ja tulee kiire. Päätän pukeutua tänään mahdollisimman mukavasti. Ylisuuri pehmoinen villapaita t-paidalla kerrostettuna ja rennot farkut. Ulkona on tänä aamuna vain 8 astetta lämmintä, joten mukaan lähtee myös takki ja pipo. Aion viettää koko aamun ulkona.

Pipo päässä

Mutta sukkia en käytä siltikään...

Aamupäivä on aika kiireinen ja minulla on pinna hieman kireällä. Väsyttää ihan mielettömästi enkä taida olla aionoa. Lapsetkin tuntuvat olevan jo loman tarpeessa.

Ruokatauolla käyn tankkaamassa auton ja istun lopun aikaa vain rentoutuen ja musiikkia kuunnellen. Tauko tekee hyvää ja palaan töihin huomattavasti paremmalla mielellä. Nyt on jo niin lämmin, että aamuiset vaatteet tuntuvat olevan toisesta maailmasta. Kerrospukeutuminen kunniaan!

Neljältä lähden ruokakaupan kautta kotiin. Käyn ostamassa hedelmiä sekä siirappia ja voita piparkakkutaikinaa varten. Päätän kokeilla tällä kertaa vaahterasiirappia ja katsoa, miten käy.

Kotiin päästyäni olen aivan poikki ja mietin jo hetken aikaa piparitaikinan teon lykkäämistä johonkin hamaan tulevaisuuteen. Päätän kuitenkin olla reipas ja väsätä taikinan joululaulujen voimalla. Taikinan valmistuttua olenkin yhtäkkiä täynnä energiaa ja siivoan vielä samaan syssyyn kissojen hiekkalaatikon ja paketoin huomisen secret santa lahjan.

Phill pääsi tänään jo aikaisin töistä, joten syömme kerrankin illallista ennen kahdeksaa. Kasvis chili maituu tänäänkin hyvältä. Jälkkäriksi lämmitämme sunnuntailta yli jäänyttä glögiä ja katselemme jakson Silicon Valley -sarjaa. Levitämme myöskin ensimmäiset saapuneet paketit (seinä)kuusen alle ja toivomme, että ne ovat vielä joulunakin kissojen jäljiltä ehjiä.

Loppuillan ajattelin selailla Raijalta saatuja Fit-lehtiä ja tehdä vielä ennen nukkumaan menoa pienen rauhoittavan joogaharjoituksen. Tänä yönä aion nukkua hyvin ja huomenna on taatusti paljon parempi päivä.

4 kommenttia:

  1. Kurpitsan siementen makuinen mantelilevite?! MUST HAVE! :D En ole hetkeen tutkinut nut butter -hyllyjä ruokakaupoissa, olisi näköjään pitänyt. Saako udella merkkiä? Kuulostaa ihan Trader Joe'sin tuotteelta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai bitchin sauce nimella... Ja joo, googletus varmasti, etta se on San Diegosta lahtoisin :)

      Poista
  2. Merkki on This is nuts! Ostin sita Whole Foodsista ja se loytyi kylmahyllysta. Farmers marketeilla olen nahnyt tata (ja muitakin makuja) myos myynnissa, mutta se saattaa kylla olla ihan paikallinenkin San Diego tuote...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ai toi "This is nuts" suluissa sun tekstissä tarkoitti merkkiä. Mun luetun ymmärtäminen on näköjään huipussaan tänään. ;) Täytyy heti katsoa Wholarista, löytyisikö täältäkin. San Diegosta tulee näköjään kaikkea huippua!

      Poista