keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Luottokorttivaras

Sain eilen tekstiviestin pankiltani. Viestissä petososasto tiedusteli, olinko kenties aikeissa ostaa jotain hieman kyseenalaiselta walesilais yritykseltä. Noup, en ollut. Olin itseasiassa töissä enkä ollut koskaan edes kuullutkaan kyseisestä firmasta, jos sitä on edes oikeasti olemassa.

Nopea soitto pankkiin ja homma oli sillä selvä. Luottokorttini suljettiin ja veloitus hyvitettiin. Koko hommaan ei mennyt juuri viittä minuuttia kauempaa, mutta siltikin harmitti. Ajatus siitä, että joku oli saanut ongittua käsiinsä korttini tiedot puistattaa ja ärsyttää. Kehtaavatkin tulla tökkimään kuplaani, jossa on niin kovin mukava asustaa.

Mystinen veloitus ei ollut kuin vajaa 40 taalaa. Juuri sen verran pieni, että se olisi saattanyt jäädä hyvinkin huomaamatta ilman pankin tarkkaavaista valvontaa. Tästä eteenpäin tsekkaan kyllä korttini veloitukset joka kuukausi hyvin tarkasti ja jätän ehkä jopa mutisematta, jos pankin toiminta tuntuu silloin tällöin hieman liiankin holhoavalta.


En edelleenkään tiedä miten, milloin ja miksi korttini tiedot päätyivät vääriin käsiin, sillä käytän vain turvattuja ja tunnettuja sivustoja sekä nettikauppoja. En siis voi varsinaisesti oppia tästä tapauksesta mitään, mutta extra-tarkkaavainen osaan ehkä olla tästä eteenpäin. Samaa suosittelen kaikille muillekin. Luihuja luottokorttivarkaita on nähtävästi kaikkialla.

6 kommenttia:

 1. Mulle kävi mun ekalla San Franciscon reissulla sillai,että maksoin kortilla yhdessä kultasepän liikkeessä ja mietin kyllä jo maksuvaiheessa,että on onneks kortilla on turvallista maksaa. Noh, pääsin Suomeen muutaman päivän päästä ja olin cittarin kassalla maksamassa, kun en voinutkaan enää maksaa kortilla. Pankki oli sulkenut mun kortin pari tuntia aiemmin ilmoittamatta. Sitten pankista soitettiin ja ne sanoi,että kortti on kopioitu jossain siinä Pier 39:n lähellä -> muistin heti sen kultasepän liikkeen.. Kyllä otti päähän, kun olin ilman korttia 3 viikkoa..!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kävi kerran vähän samalla tavalla. Targetissa oli ollut iso tietomurto ja kaikki siellä tiettynä aikana käytetyt kortit suljettiin. Pankin kirjeet ja uusi kortti olivat menneet vahingossa vanhaan osoitteeseen ja yht. äkkiä huomasinkin korttini olevan suljettu. Phill oli tietty vielä merillä juuri silloin... Minun pitäisi saada uusi kortti jo huomenna, viimeistään maanantaina. Ilman korttia on orpo oli, vaikken luottokorttia päivittäin käytäkään.

   Poista
 2. Tuntuu etta tata on ollu tosi paljo liikkeella San Diegossa viime aikoina. Kaheltakin tutulta on viety tiedot, ja toiselta nostettiin reilummin rahaa tililta. Pankki hyvitti onneks taman. Mutta nama molemmat tapaukset oli ihan tassa viime kuussa. Ja taman yhden kaverin kommenteista paatellen, oli senkin parilla tutulla kaynnyt tallalailla hiljattain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, olisi kyllä tosi mielenkiintoista tietää, että miten ne multa vietiin, mutta tuskinpa se koskaan selviää.

   Poista
 3. Mä kuulin juuri, ettei kortin kopioimiseen tarvita edes konkreettisesti sitä korttia. Että jossain tehtaillaan numerosarjoja, joita sitten testataan, jos vaikka sattuisi sopimaan jonkun korttiin. Numeroita on paljon mutta niin on korttejakin, joten todennäköisyys on pieni mutta mahdollinen :( Onneksi pankki toimi nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mukaa kun korttien suojausteknologia kehittyy kehittyy selkeästi myöskin keinot varastaa tietoja. Toivottavasti pankin suojaus toimii jatkossakin.

   Poista