perjantai 24. maaliskuuta 2017

CATS!

Yksi monista kissoihin liittyvistä ihanuuksista on se, että niitä voi syyttää kaikesta. Kun hommat menevät pieleen, huudetaan meillä yleensä CATS!

Sotkuinen koti: CATS! Tunkkainen haju: CATS! Karvakasoja lattialla: CATS! Kierrätysroskat pitkin keittiötä: CATS! Kummallisia yöllisiä ääniä: CATS! Jalkojen alle jääviä kissoja: CATS! Nukkujan varpailla leikkiviä kissoja: CATS! Dinosaurusta muistuttavaa töminää: CATS!

Jotkut syytöksistä saattaisivat ehkä osoittautua tarkemman tarkastelun alaisina turhiksi, mutta ei sentään ihan kaikki.


Kisun erikoisalaa on kuulokkeiden tuhoaminen. En osaa edes sanoa, kuinka monien nappikuulokkeiden johdon Kisu on jyystänyt poikki. Possu puolestaan tykkää aiheuttaa vesivahinkoja tiputtelemalla leluja vesikulhoon, onkimalla niitä ylös, hukuttamalla ne uudelleen ja kaatamalla lopuksi koko vesikulhon puulattialle.

Vaikka hiekkalaatikon käyttäminen onkin sujunut kummaltakin kissalta aina ongelmitta, ei oksentaminen suju aivan yhtä huolettomasti. Ensinnäkin kissat oksentavat AINA yöllä eikä se ole todellakaan mitään hiljaista puuhaa. Toisekseen, oksennukset löytyvät aina valkoiselta matolta, viimeisin sohvalta sohvatyynyn takaa. Olisi saattanut jäädä huomaamatta, ellen olisi iskenyt siihen (aamupalaa syödessäni) kättäni. Hyvää ruokahalua...

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä, kissamme ovat alkaneet muistuttamaan houdinia. Nukumme yleensä aina makkarin ovi auki ja yllättävän usein jopa sulassa sovussa kellon soittoon asti. Kun kello soi, juoksee Possu korvan juureen kehräämään ja Kisu yöpöydälle tuijottamaan. Aina silloin tällöin mekkala alkaa kuitenkin jo ennen kellon soittoa, mikä saattaa johtaa kissojen sulkemiseen makuuhuoneen ulkopuolelle. Valitettavasti tämä ei toimi enää kovinkaan hyvin, sillä jompikumpi tai kumpikin on keksinyt, että oven saa avattua kahvan päälle hyppimällä (toisen kissan maukuessa kannustusmaukuja).


CATS! Nuo ihanan kamalat otukset, jotka tekevät elämästä 3 X vaikeampaa ja 10 X ihanampaa.

4 kommenttia:

 1. Kyllä nauratti tuo kamujen ryntääminen makuuhuoneeseen herätyskellon soidessa :D
  Ihan luvan kanssa saa tulla kun äänimerkki on kuulunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torkuttaminen ei ole meillä sallittua :D. On muuten hassua, kuinka suuri ero Kisun ja Possun kehräämisellä on. Kissun kehrääminen on todella hiljaista, Possun äänekästä. Siihen saattaa joskus herätä nopeammin kuin kelloon.

   Poista
 2. Hih niin tuttua. Meidän 4 kissaamme (nyt jo kissojen taivaassa) juoksivat juuri öisin alakerran ja yläkerran väliä. Kuin pieni norsulauma olisi tömistellyt. Kun nukuit, juoksi ensin yksi vatsan yli ja ponkaisi siitä vauhtia, sitten kaikki muut perässä. Ja kuinka ihanaa oli hyökkäily peiton alla liikkuviin varpaisiin 😉 Voi miten ikävä tulikaan elämää kissojen kanssa...😔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös Possu (tuo oranssi) juoksee suruttaa mahan päältä yöllisten hippaleikkien tiimellyksessä. Kisu on vähän varovaisempi nykyään. Nyt olisi jo vaikea kuvitella elämää ilman kissoja. Täällä olisi varmasti kumman hiljaista... :)

   Poista