keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Todellisia lämpötiloja

Katselin aamulla tunnin tarkkaa säätiedotusta ja huomasin, että jokaisen lämpötilan viereen oli kirjattu myös se, miltä se tuntuu. San Diegossa, täällä meidän hoodeilla, lämpötila näytti tänään tuntuvan juuri siltä miltä pitääkin. Kun tähän lisätään se, että tähän aikaa vuodesta lämpötilat vaihtelevat päivän aikana melkein kahdenkymmenen farenheitin verran, oli tänään täydellinen päivä selvittää, miltä eri lämpötilat tuntuvat.

Aamunäkymä kotiovelta

Aamulla seitsemältä töihin pyöräillessäni on lämpötila 58 F, eli n. 14 C. Päälläni on hyvin ilmastoidut (aka reikäiset) farkkulegginsit, t-paita ja ohkainen pitkähihainen. Tuntuu vilpoisalta ja raikkaalta. Pidän yllä rivakkaa pyöräilyvauhtia ja alan pikkuhiljaa lämpenemään.

Yhdeltätoista lämpötila on kivunnut jo 72 Fahrenheit asteeseen, eli n. 22 Celsiukseen. Olemme lasten kanssa ulkona ja minulla on t-paidassani juuri mukavan lämmin. Ei ole kuuma eikä ole kylmä. Tuntuu juuri passelilta.

Yhdeltä vietän ruokataukoani ulkona ja lämpötila on 76 F, eli n. 24 Celsiusta. Tuntuu himppusen lämpimämmältä kuin pari tuntia aiemmin, minusta juuri täydelliseltä. Tämä on aika perus San Diegon lämpötila ja yksi suurimmista syistä, miksi San Diegon ilmastoa pidetään ihanteellisena. Tuntuu hassulta ajatella, että Suomessa asuessani olisin luokitellut tämän jo lähes helteeksi. Vai olisiko sittenkään? Onko 24 astetta sama Suomessa kuin San Diegossa?

Neljältä pyöräilen kotiin 74 fahrenheitissa, eli n. 23 Celsius asteessa. Pidän yllä hyvää vauhtia ja tulee hiki. Tuntuu vähintäänkin yhtä lämpimältä kuin lounasaikaan.

Kuudelta piipahdan vielä ulkona auringon laskiessa. Lämpötila on nyt 71 F, eli n. 22 Celsiusta. Tuntuu jo huomattavasti viileämmältä. Hetken tarkenee vielä t-paidassa, mutta pitkähihainenkaan ei olisi liikaa. Illan viileys on jo voittanut auringonsäteiden lämmön.

Tänään päivälämpötila oli täydellisen mukava, mutta viikonlopuksi on taas luvassa reilusti yli kolmenkympin lämpötiloja, eli paikallisittainkin hellettä. Syksyn tulon huomaa kuitenkin viileistä öistä ja alati lyhenevästä päivästä. Pimeä tulee nyt jo ennen seitsemää, mutta sitä ennen saamme ihailla syksyille ja talville tyypillisiä kauniita auringonlaskuja.

Maanantainen iltanäkymä työpaikan nurkilta

Sanon tämä joka vuosi ja todennäköisesti myöskin jokaisen vuodenajan kohdalla, mutta San Diegon syksy on kyllä lemppari vuodenaikani.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta säältä :)
  Olen halunnut kommentoida useamman kerran, mutta pienen vauvan kanssa se vaan jää..nyt vauva nukkuu sylissä enkä pääse sohvalta hetkeen mihinkään :)
  Löysin blogisi kesällä ja luin sen alusta asti viimeisilläni raskaana. Kirjoitat ihanan aidosti tavallisesta elämästä. Itse tykkään eteläisestä kaliforniasta kovasti, joten on kiva lukea millaista arkielämä siellä sinulla on. Tykkään myös kovasti treenailla ja nuo vinkit vaelluspaikoista ovat kivoja. Olen myös ulkomaalaisen kanssa naimisissa, mutta asumme ei-kenkään-maalla eli ei siis kummankaan kotimaassa, vaikka niistäkin molemmista on kokemusta. Tarkoitus oli siis sanoa kiitos kivasta blogista ja kertoa, että sinulla on tällainen innokas lukija täällä :)
  -peppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vauvan kanssa tosi moni asia jaa varmasti vaiheeseen :). Mutta kiva kun loysit aikaa kommentoida ja kiitos ihanasta palautteesta. Se piristaa ja motivoi aina!

   Poista