keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Keskiviikko 20.9

Havahdun noin minuuttia ennen kuin kelloni soi kuudelta. Köllimme Phillin ja kissojen kanssa sängyssä pari minuuttia, kunnes on pakko nousta. Aamu jatkuu tutuilla kuvioilla: kahvinkeitin päälle, aamupalaa, kissoille ruokaa, netin selailua ja pikapikainen valmistautuminen töihin. Yritän olla ovesta ulkona seiskalta, mutta ihan viimeistään minun pitää lähteä kymmentä yli. Yleensä lähden kymmentä yli.

Matkalla vastaan tulee kaksi eiliseltä tuttua kanssapyöräilijää. Meillä on selkeästi samat aikataulut. Meinaan huikata heipat, mutta on hyvin todennäköistä, etteivät muut muista jokaista vastaantulijaa.

Keskiviikkoiseen tapaan minulla on hetki aikaa ennen kuin ensimmäinen lapsi saapuu. Päätän pestä leluja.

Arvatkaa kauanko oli näin siistiä...

Kahdeksalta alkaa viimein tapahtua. Lapsia tulee kertarysäyksellä neljä. Juttelen vanhempien kanssa ja alamme lukemaan kirjaa. Brown Bear, Brown Bear, What Do You See...? Yksi näiden pienten lemppareista. 

Aamu menee aika hyvillä fiiliksillä. Nukuin edellisyönä seitsemän tuntia kuin tukki ja energiaa riittää. 

Lounastauolla etsin koulun pihalta varjoisan kohdan ja istahdan syömään eväitäni. Lohisalaatti maistuu edelleenkin hyvältä. Vietän koko tunnin tauon pihalla istuskellen. Rentoudun, selailen nettiä, luen blogeja ja sen semmoista mukavaa. Taukoni jälkeen päivä jatkuu hiljaisissa merkeissä. Lapsia nukuttaa tänään hyvin ja saan itselleni käytännössä kaksi tuntia rauhallista aikaa.

Neljältä kotiin lähtiessäni törmään entisen oppilaani isään, joka yllättää minut halauksella. Vaihdamme hetken kuulumisia ennen kuin pyöräilen kotiin.

Pidän yllä hyvää vauhtia ja saan hyvän hien pintaan. Kotona jatkan samoilla hikoiluilla treenin pariin. Teen tänään lyhyen, mutta tehokkaan HIIT -harjoituksen. 20 punnerrusta, 60 haaraperushyppyä ja 20 burpeeta niin kovaa kuin lähtee. Sitten minuutin tauko. Tämä setti vedetään neljä kertaa ja voin luvata, että lopussa (ja vähän välissäkin) hapottaa.

Otin ihan teitä varten kuvan

Treenin jälkeen venyttelen ja tekstailen hetken kaverini kanssa joogamatolla makoillen. Saatanpa kirjoittaa hieman blogiakin. Heippa! Hieman ennen kuutta saan vihdoin aikaiseksi raahautua suihkuun ja päätän lähteä käymään vielä kaupassakin. Jääkaappi kaipaa kipeästi täydennystä. 

Phill on vielä töissä. Ostin ainekset kanapastaa varten, mutta päätän kuitenkin tilata Grubhubin kautta intialaista, jota Phill on himoinnut jo parin päivän ajan. Kerkiää sitä pastaa tekemään huomennakin...

Vaihdan päälle kotihameen, ruokin kissat ja heitän pyykit koneeseen. Rojahdan sohvalle, jossa aion pysyä suurimman osan illasta. Phill soittaa vähän seitsemän jälkeen ja on matkalla kotiin. Katselen jakson This is us -sarjaa tuhiseva Kisu sylissäni.

Phill saapuu, ruoka saapuu, valtakunnassa on kaikki hyvin. Syömme, vaihdamme kuulumiset ja katsomme hetken telkkaa.

Ennen nukkumaan menoa aion vielä valmistaa tuorepuuroa aamuksi ja se olisi sitten siinä. Kyttyrän yli mentiin että humpsahti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti