perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskateutta

Pääsiäinen on pyhä, joka herättää minussa joka vuosi jonkinmoista kateutta. Suomessa kun kaikki on pääsiäisenä niin paljon paremmin.

Ensinnäkin, Suomessa myydään yllätysmunia, jotka ovat täällä yhä edelleenkin laittomia. En ole varmasti koskaan liian vanha ikävöimään suklaista munaa leluineen. Rahkatonta rahkapiirakkaa osaan onneksi tehdä itsekin, jos vain kerkeisin ja jaksaisin.

Suomessa pääsiäinen tarkoittaa kevättä. Koko maa herää henkiin ja päivät alkavat olemaan jo mukavan pitkiä. Toivo kesästä on käsin kosketeltavaa, vaikka taivaalta saattaa toki tullakin räntää. Muistan vieläkin sen kevätfiiliksen, jota vaikea edes yrittää selittää Suomen säähän tottumattomille. En kaipaa Suomen syksyä enkä talvea, mutta kevättä ja kesää on aina välillä ikävä.

Ja sitten tietenkin ne vapaat. USA:ssa pääsiäinen ei tarkoita kovinkaan monille ylimääräisiä vapaita. Ne jotka viettävät pääsiäistä, juhlivat sitä yleensä sunnuntaina eikä useimmilta työpaikoilta heru vapaita perjantaille eikä maanantaillekaan. Itselläni on ihan normi työviikko ja lauantaillekin opetustunti community collegella. Harmittaa, sillä lauantaille olisi ollut myös Phillin työporukan järjestämä picnic peleineen ja herkkuineen.

Perinteinen pääsiäishaikki näihin maisemiin jää sekin tänä vuonna väliin. 

Täällä on siis kevään sijaan aika heikosti perusteltua kateutta ilmassa. Yritän päästä tästä väärydestä kuitenkin yli ja viettää kivan viikonlopun peepsejä mussutellen. Hauskaa pääsiäistä tai ihan normiviikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Älä muuta sano! Harmittaa, kun ei keretä perinteisesti Iron mountainille! Kyllä kelpaisi 4pv pääsiäisloma tännekin.. :p Mut nähdään maanantaina ja luodaan vaikka uus perinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi perinteitä voi luoda aina uusia ja keritäänhän me sinne Iron Mountainillekin sitten joku toinen viikonloppu (eli sunnuntai) :D.

   Poista
 2. Älä muuta sano! Harmittaa, kun ei keretä perinteisesti Iron mountainille! Kyllä kelpaisi 4pv pääsiäisloma tännekin.. :p Mut nähdään maanantaina ja luodaan vaikka uus perinne! :)

  VastaaPoista
 3. Noista yllatysmunista mulla on varsinkin Kinder-munia ikava. Yhden kaverin naisystava (ennen kun ne meni naimisiin ja tama muutti tanne) toi mulle Kanadasta aina Kinder-munia tuliaisiksi, mutta nyt ei saa sitten niitakaan :( Paasiaisessa taalla harmittaa se, etta oon sunnuntaisin toissa ja paasiainen vie tyovuoron joka tulisi tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kindereitä mullakin :). Kinder suklaata saa world marketista, mutta ei se oo yhtään sama asia...
   Sulla on siis töitten kannalta juuri päinvastainen harmitus kuin mulla. Minulle olisi tullut yksi ylimääräinen vapaapäivä tarpeeseen.

   Poista
  2. Satun oleen World Marketin lahella toissa niin oon pyorahtanyt siella pari kertaa, ja kyllahan noita Kinder Buenoja lahtee mukaan aina valilla :D Satuin loytamaan niita yhesta liquor storesta South Parkissa ihan pari viikkoa sitten!

   Poista