keskiviikko 30. elokuuta 2017

Termiittikaveraita

Viime kesänä askartelimme itsellemme patiohuonekalut, joista varsinkin day bed on muodostunut varsin mukavaksi sunnuntain viettoalustaksi. Tänä kesänä meidän oli tarkoitus maksimoida pation viihtyisyys maalaamalla aita ja ranketamalla puiset kuoret istutusboxien ympärille. Hommien viimeistely kuitenkin venähtäni Phillin siirryttyä takaisin sukellusveneen palvevulekseen ja yhteisen vapaa-ajan huvennuttua lähes olemattomiin.


Pari viikkoa sitten sunnuntaina pääsimme vihdoin siirtymään tuumimisesta toimeen ja aloitimme aidan pesu- ja hiomisurakan. Työskentely tyssäsi kuitenkin lyhyeen, kun aidasta löytyi termiittikavereiden jättämiä yllätyskoloja.

Termiitit eivät ole Kaliforniassa mikään harvinainen ongelma. Taloja peittäviä, Aku Ankastakin (ainakin minulle) tuttuja, sirkustelttamaisia hökötyksiä näkyy naapurustossamme vähän väliä. Meidän HOA:lla on sopimus erään termiittifirman kanssa, joka käy tarkistamassa rakennuksen kerran vuodessa, yleensä huhtikuussa. Taloa ja patioita ympäröivä aita ei kuitenkaan kuulu sopimukseen, joten edessä on talon takaisen aidan uusiminen HOA:n kustannuksella.


Hyvä uutinen on siis se, että saamme patiotamme kaunistamaan uuden aidan tuon jo parhaat päivänsä nähneen vanhuksen tilalle. Ikävää tässä on (termiittibileiden lisäksi) se, että pation viimeistely lykkääntyy entisestään.

Mutta hei, onhan tätä kesää vielä jäljellä. Tällä hetkellä keikutaan lämpötilojen suhteen mukavuusrajojen yläpuolella eikä farkkusäitä näy sääkartoilla vielä ihan hetkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti