lauantai 3. syyskuuta 2011

Kirjahamsteri

Yksi ensimmäisistä asioista, joihin USA:ssa ihastuin, oli kirjakauppakulttuuri. Monista kirjakaupoista löytyy ilmainen wifi, kahvila ja hyllyjen väliin siroteltuja mukavia tuoleja, joissa voi aivan avoimesti istuskella lukemassa kirjoja ja lehtiä. Voin helposti viettää kaupassa tunteja huomaamatta lainkaan ajankulua. Loppujen lopuksi siinä käy kyllä usein niin, että en malta jättää kirjaa kesken, vaan ostan sen omakseni. Sallittu ja "ilmainen" lukuhetki on siis todistetusti loistavaa markkinointia!

Hyvästä myyntikikasta huolimatta perinteisillä kirjakaupoilla ei mene tällä hetkellä kovinkaan hyvin. Koko maan kattava Borders-ketju on sulkemassa useita liikkeitään, joista yksi on meidän vakkarikauppa. Vaikka suurien "loppuunmyynti" -kylttien ja puolityhjien hyllyjen näkeminen kirpaiseekin, tuo 40-70% alennus kummasti lohtua. Voi kunpa alennusmyynti olisi alkanut ennen kuin kaikki meidän tavarat lähtivät rahtina kohti itärannikkoa... Olisin taatusti mennyt aivan sekaisin ja ostanut luettavaa koko loppuelämäksi. Lentoyhtiöiden asettamien hyvin tiukkojen matkatavarasäädösten vuoksi olen yrittänyt kovasti hillitä itseni ja ostaa ihan vain "pari" kirjaa ja löytänyt pari todellista timanttia.

Ensimmäinen niistä on Francine Prosen kirjoittama My New American Life. Nimestään huolimatta kirjan tarina ei mukaile omaani, vaan kertoo ehkä sen tyypillisemmän tarinan paremman elämän etsimisestä. En tiedä onko kirjaa suomennettu, mutta suosittelen sen lukemista täydestä sydämestä. Hauska, nokkela ja todella viihdyttävä!

Toinen kirja, jota ehdotan kaikkien lukulistalle, on Sandra Cisnerosin The House on Mango Street. Kirja koostuu pienistä Esperanza Corderon kertomista tarinoista, jotka kuvastavat latinalaistytön kasvamista ja elämää Chicagossa. Hauska, koskettava ja kaikkea siltä väliltä. Bonuksena lyhyet luvut, jonka ansiosta se on täydellistä bussi-/junaluettavaa.

Edellisten lisäksi mukaan on tarttunut pari etsivädekkaria ja toinen Francine Prosen teos nimeltä A Changed Man, jota yritän sinnikkäästi säästellä ensi viikolle matkalukemiseksi. Matka Hawaijilta New Hampshireen kestää vaihtoineen n.12 tuntia, joten hyvä kirja tulee tarpeeseen. Tai pari kirjaa... Ehkäpä teen  kauppaan vielä yhden pikaisen ostosretken ennen kuin ovet sulkeutuvat lopullisesti. Ihanaa kun on kerrankin aikaa lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti