sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Nimestä on moneksi

Kävin ostamassa tänään lounaaksi lohisalaattia ja keskustelu ravintolan työntekijän kanssa meni jotakuinkin näin:

Can I get your name for the order.
Sure, it's Veera. V-E-E-R-A.
Veena?
No, there's R in the middle. V-E-E-R-A
Oh! Savera. So beautiful!

Sanomattakin ehkä selvää, että tuossa vaiheessa luovutin.

Veera on taipunut tässä vuosien kuluessa aika moneksi, mutta siltikin aina välillä yllätyn, kuinka vaikea nimeni on. Ei auta vaikka sanoisin hitaasti tai tavaisin. Vähintään yksi e putoaa pois. Viime aikoina nimestäni on vääntynyt hämmentävän usein Vena tai Veena. Tämä siitäkin huolimatta, että päräytän ärräni hyvin suomalaisittain. Jokin aika sitten sain jopa kunnian olla Feta. Veera. Ai siis niin kuin se juusto? No ei nyt ihan, mutta toisaalta ihan sama.


Oikeasti en välitä ja tottelen mitä tahansa nimeä, jos palkintona on herkullista lohisalaattia. Rakkaalla lapsellahan on tunnetusti monta nimeä.

6 kommenttia:

 1. Hah, aika hauskoja väännöksiä :'D En käsitä miten (etenkin englannin kielisissä maissa) suomalaiset nimet vääntyvät miten sattuu! Itse olen saanut kuulla nimekseni Mila (tavallisin), Camilla, Mika, Milia, Livia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on meidän tupla vokaalit ja konsonantit. Who knows :)... Kunhan on vähän sinnepäin. Hyviä väännöksiä saa sinunkin nimestä!

   Poista
 2. No ette kyllä pärjää - nimeni on Tytti ja siinähän sitä haastetta on! En taida edes kertoa versioita.....

  VastaaPoista
 3. Veerahan on tarpeeks lahella englantilaisittainkin lausuttavaa Vera-nimea, joten onpa kumma ettei meinaa onnistua :D Yhden mun parhaan kaverin nimi on Tytti, ja se on taalla kerennyt jo vierailla kolmesti, mutta yllattavan hyvin ainakin oma kaveripiiri lausuu sen nimen. Ravintoloissa laitetaan yleensa yhteinen tilaus mun nimeen, niin ei tarvi kikkailla Tytin nimen kans :D saastyy kaikki kiusalliselta tilanteelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei luulis olevan niin haastava, mutta joku siinä mättää. Minäkin laitan mielelläni tilauksen Phillin nimiin, jos ollaan yhdessä liikkeellä. Tosin siitäkin ne on joskus vääntäneet Joe:n :).

   Poista